van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen heeft eens te meer bewezen van alle sportieve markten thuis te zijn. Van donderdag tot en met zondag was de racende Limburger actief op Circuit Zolder in zowel de vierde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux als de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder. Maassen won op donderdag op magistrale wijze een totaal verregende wedstrijd van de snelste merkencup van de Benelux, terwijl hij zondagnamiddag als derde algemeen en tweede GT over de meet kwam in de Limburgse 24-uursrace.
Titelverdediger Maassen vertrekt zo als tweede in de tussenstand van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en heeft een nieuwe lijn toegevoegd aan zijn lang uithoudingspalmares. De volgende wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vindt plaats op zaterdag en zondag 19 en 20 september op Circuit Park Zandvoort.  

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux round 4: magistrale zege van ‘Rainmeister’ Xavier Maassen

Net als in Assen, begin deze zomer was het een bijzondere vierde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Niet alleen waren er de races van de Porsche merkencup en de kwalificaties van de 24 Hours of Zolder, maar de klanten van Porsche konden met hun eigen wagen de baan. Het Duitse merk deed opnieuw zijn naam als sportief merk alle eer aan.  
Xavier Maassen: “Het meest opvallende verschil… was echter het weer. In Assen was het prachtig zomerweer, in Zolder regende het heel de dag en was het eerder fris. Maar die regen, dat is toch echt wel mijn weertje. In de Thems Racing by DVB Porsche 991 had ik meteen het gevoel dat het goed zat en de race werd misschien wel één van mooiste ooit. We hebben dertig minuten lang, we dat waren Max van Splunteren, Dylan Derdaele en ik, reclame voor de autosport gemaakt. In bijna apocalyptische omstandigheden, het goot water, werd het een prachtige race en ik ben enorm trots op de zege. Bovendien maakt deze overwinning dat ik als tweede in het kampioenschap Zolder verlaat en met nog twee meetings te gaan, tweemaal op Zandvoort, ben ik dus nog steeds in de running om mijn titel van 2014 te verdedigen. Ik ga mijn huid heel duur verkopen, dat is zeker.”  

24 Hours of Zolder: één aanrijding bepaalt heel de wedstrijd

Op zaterdag en zondag verruilde Xavier Maassen de kleuren van Thems Racing by DVB voor die van Belgium Racing, maar uiteraard nog steeds aan het stuur van een Porsche 911. Met de broers Hans en Frank Thiers, Danny De Laet en Yannick Hoogaars stond hij voor de 24 Hours of Zolder. Na een goede start van Xavier Maassen liep het echter heel even fout.
Xavier Maassen: “Ik kreeg een tik op mijn wiel van een tragere deelnemer en we verloren een 15-tal ronden, waarna we aan een enorme inhaalrace zijn begonnen. Die inhaalrace startte helemaal onder het klassement, maar de 24 Hours of Zolder zijn een dermate harde race dat we konden opklimmen, plaats na plaats. Uiteindelijk werden we onverhoopt derde algemeen en tweede in de Divisie GT, terwijl onze teamgenoten de race wonnen. Dit is een heroïsche strijd geworden, met eigenlijk, ondanks de aanrijding, een schitterend resultaat. Ik heb echt een zeer mooi weekend achter de rug en ik ben klaar voor het einde van 2015!”  

Xavier Maassen Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 1 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons