van der Horst

24H Zolder: Recy Racing Team behoudt bemanning op Diesel BMW 1-serie

Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team zal ook dit jaar van start gaan in de 24 Hours of Zolder. Het team en de BMW 1-serie met Dieselmotor zijn ondertussen reeds enkele jaren een vaste waarde in de Limburgse klassieker. Voor het vierde jaar op rij zullen Jan De Vocht en Johan Van Loo op de felgekleurde Bimmer het gezelschap krijgen van de jonge Thomas Piessens en de ervaren Wim Meulders.
Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
Zoals steeds zal de tacktiek er naar alle waarschijnlijkheid in bestaan om zo lang mogelijke stints af te werken; de Diesel BMW kan namelijk met enig gemak meer twee uur racen zonder aan de pomp te passeren. Afgelopen jaar lukte het team de ganse etmaalrace uit te rijden met slechts 12 pitstops, een prestatie die beloond werd met de zege bij de toerisme, net als in 2012, en een achtste plaats algemeen. Het jaar voordien had men slechts negen stops nodig om uiteindelijk als zevende afgevlagd te worden met bovendien vijftig ronden meer op de teller dan in 2014. In 2011 betwistte de BMW 1 de 24 Hours of Barcelona en in 2010 moest het de duimen leggen voor merkgenoten Beliën Motorsport in de strijd voor de zege in Toerisme en de vijfde plaats algemeen.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 8 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons