van der Horst

24H Zolder: Recy Racing Team voor de derde maal met dezelfde bemanning

Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
Zesmaal heeft Recy Racing met de vertrouwde BMW 120d reeds de 24 Hours of Zolder afgewerkt op zeven jaar tijd. Eenmaal moest de Limburgse klassieker wijken voor de 24 Hours of Barcelona die op quasi hetzelfde moment werd verreden in 2011. Voor de derde maal op rij staat het sympathieke team met dezelfde bemanning aan de aftrap. Vorig jaar werd de diesel achtste algemeen en won de divisie Tourisme, voor Jan De Vocht de mooiste uitslag ooit.
  • Prospeed Competition
Recy Racing Team BMW 120d
Recy Racing Team BMW 120d
“Desondanks waren we enkele jaren voorheen in strijd voor de vijfde plaats algemeen tegen het identieke exemplaar van Patrick Beliën, maar toen waren er amper een handvol deelnemers. In 2014 stonden 30 toerismewagens aan de start, onderverdeeld in verschillende klassen, maar wij werden winnaar algemeen in Tourisme, en dat is de mooiste herinnering tot hiertoe in Zolder”, weet Jan De Vocht van het gelijknamige bedrijf, gespecialiseerd in afvalverwerking.  

Recy Racing BMW 120D
Recy Racing BMW 120D
“Ons geheim? Samen met Johan Van Loo, Thomas Piessens en Wim Meulders zijn we een vriendenploeg die samen met een team van belangeloze medewerkers een sterke ketting vormt. We rijden met de ingesteldheid van het echte endurance rijden en forceren niets als het niet moet. Never change a winning team. Met onze diesel kunnen we drie uren buiten blijven voor we richting de bevoorrading moeten. Hierdoor sparen we een pak tijd uit. We rijden ook dubbele stints en ondanks het feit dat de BMW amper 240 pk onder de motorkap heeft, beschikt de motor over een gigantisch koppel van 600 Nm en we kunnen zodoende de versnellingsbak en de koppeling sparen. Ook de remmen en de ophanging zijn schitterend”.

24H Zolder: De podia van de editie 2014
Deze BMW 120d is een van de zeer beperkte reeks van 15 wagens, in 2007 opgebouwd door Schubert Motorsport in opdracht van BMW Motorsport voor een project in WTCC. Maar zover is het niet gekomen. De wagens kwamen in privé-handen terecht en Recy Racing Team kon in 2009 een exemplaar aankopen via Beliën Motorsport. Voor deze Zolderse etmaalace heeft Recy Racing team de motor volledig laten reviseren en kreeg de wagen een grondige check-up. In 2014 werd naast de Zolderse klassieker ook Dubai, Mugello en Zandvoort aan het rijtje toegevoegd, allen wedstrijden georganiseerd door Creventic, maar dit seizoen gaat alle aandacht naar de BGDC en de 24 Hours of Zolder.

Recy Racing Team BMW 120d
Recy Racing Team BMW 120d
“Ondanks het feit dat we amateurs zijn, hebben we toch een gezonde ambitie en komen we naar Limburg om opnieuw te scoren. Gezien we vorig seizoen de divisie Tourisme wisten te winnen, gaan we uiteraard trachten om daar een vervolg aan te breien. Het zal echter niet makkelijk zijn gezien de zware concurrentie, maar we gaan zeker voor een podiumplaats en indien mogelijk via onze lange adem ambiëren we een plaats binnen de top 10”, besluit een gedreven Jan De Vocht. 

Foto's: Martijn Wouters, Arne Simons, Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons