van der Horst

24H Zolder: Skylimit trekt Markus Palttala aan, zoekt nog piloten

Markus Palttala
Markus Palttala
Markus Palttala behaalde een kleine maand geleden de grootste zege uit zijn carrière toen de sympathieke Fin uit Eupen de Total 24 Hours of Spa op zijn conto schreef. De Marc VDS-rijder zal evenwel over een week ook aan de start staan bij de 24 Hours of Zolder en dat op de BMW Clubsport Trophy van het Skylimit Yokohama Race Team met startnummer 69. Zoals steeds zet het Skylimit Yokohama Race Team ook een Porsche in, een bolide waarop het Limburgse team nog een plaatsje vrij heeft.
  • STX Motorhomes
Davy Suffeleers - Robin Put
Davy Suffeleers - Robin Put
De BMW Clubsport #69 krijgt een relatief onuitgegeven bezetting en dus is de komst van een ervaren rot als Markus Palttala zeer welgekomen. De Fin moet als mentor fungeren voor Robin Put, Simon Podhalicz, Dale Lomas en Davy Suffeleers. Suffeleers maakt dit jaar zijn debuut in de autosport en de 24 Hours of Zolder en eindigde dit seizoen reeds tweemaal op het podium. "Onze ambitie is die goede lijn door te trekken en een top drie te pakken in de BMW Clubsport Trophy klasse. Ik ken Simon en Dale al een hele tijd, maar hoop ook veel te leren van Markus; ik kijk echt uit om met hem samen te rijden en te ervaren hoe hij de dingen aanpakt. Simon heeft enorm veel kilometers afgemaald met zijn VW Golf en heeft ook vaak getest met BMW Clubsport's, hij heeft dus een karrevracht aan ervaring en ook dat moet van pas komen. Idem voor Dale, die heeft dit jaar bijvoorbeeld al de 24 uren van de Nürburgring achter de kiezen", besluit een strijdvaardige Suffeleers.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Skylimit en Porsche, dat is als Yin en Yang en dus kon het materiaal uit Weissach ook tijdens de editie 2015 niet ontbreken in de box. De Porsche 997 #70 zal deelnemen in GT4-configuratie met aan de knoppen, natuurlijk, Jo Lammens. Daarnaast zien we ook Skylimit-regular Danique Aelaerts en een terugkerende Peter Van Delm. Jerry De Weerdt, vorig jaar bij zijn debuut meteen goed voor een klassezege, is eveneens van de partij en het First Motorsport van Jo Jamers zal wederom instaan voor de preparatie van de bolide. Skylimit heeft overigens op deze bolide nog een zitje vacant en wie met Jo Lammens scheep gaat, weet dat spektakel nooit veraf is...
 


Foto's: Niels Vaeck, Suffeleers & Brass RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 22 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons