van der Horst

24H Zolder: Twee keer strijden voor BRCC-punten!

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Met de 24 Hours of Zolder is ook het Belgian Racing Car Championship van de partij voor wat de vijfde en zesde manches moeten worden! De BRCC wordt immers over twee manches betwist, met Manche 5 over de eerste drie uur, en Manche 6 op basis van het eindresultaat van de 24 Uren van Zolder.
Omdat er met dezelfde auto’s wordt gereden en quasi dezelfde formaties voor de Belgische titel strijden, geldt deze keer voor het toekennen van de BRCC-punten het Belcar-reglement. 
Sommige teams kiezen er bewust voor om enkel deel te nemen aan Manche 5, en Manche 6 in te brengen als een schrapresultaat (voor de eindberekening gelden de vijf beste resultaten). Hierdoor zullen de auto’s van het MExT Racing, Allure SEAT en Van der Horst Motorsport na de eerste drie uur de Limburgse piste voorgoed verlaten. Anderen zoals de twee Porsches van het Belgium Racing Team met Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en de broers Hans en Frank Thiers rekenen erop om tijdens de 24 Hours of Zolder twee keer vol te scoren en hun kansen te behouden in de titelstrijd.

Omdat het twee gescheiden manches zijn, en er heel wat auto’s aan de start verschijnen die niet conform zijn met BRCC, kunnen piloten één manche betwisten voor het BRCC en nadien de etmaalrace volmaken met een geheel andere auto.

“De enige conditie om te mogen overstappen op een andere auto, is dat één van de twee gekozen auto’s niet in overeenstemming is met het technisch BRCC-reglement,”  klinkt het vanuit RACB Sport. “Op die manier geven wij op het vlak van het kampioenschap geen enkel voordeel aan rijders die ervoor kiezen om, vb, Manche 5 te betwisten voor het BRCC en daarop hun weg willen verderzetten in een andere auto. In dat geval spelen zij in Manche 6 geen enkele rol meer in het BRCC-kampioenschap.”

Herinneren we eraan dat de vrije trainingen en de kwalificaties van de 24 Hours of Zolder op donderdag beginnen en dat de start van de race wordt gegeven op zaterdag klokslag 16u00.

Kampioenschap: 1.Guillaume Mondron 62 (4); 2. Frank & Hans Thiers 56 (3); 3. Xavier Stevens, Kris Wauters 51 (3); 4. Bert Longin, Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars 50 (2); 5. Gerard Van der Horst, William Van Deyzen 39 (3); 6. Rik Renmans 32 (2); 7. Nico Verdonck 26 (2); 8. Koen Wauters 25 (1); 9. Fred Bouvy, Stéphane Lémeret 20 (1); 10. Thomas Piessens, Christophe Beliën 18 (1); 11. Jeffrey Van Hooydonk, Jean-Pierre Verhoeven 16 (1). 

Kronos PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons