van der Horst

24H Zolder: Vandereyt Racing met quasi dezelfde bemanning als vorig jaar

Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing is opnieuw van de partij. Vorig seizoen tekende het team bij zijn eerste deelname met zes piloten voor een vierde plaats algemeen en derde in Divisie GT. Het Limburgse team zal, op uitzondering van François Bouillon die op de Norma van Deldiche Racing rijdt, met dezelfde equipe aan de start komen. Nieuw voor dit jaar, is de ondersteuning van First Motorsport die deze Zolderse etmaalrace kent als geen ander en deze ook reeds won met een Porsche
24H Zolder: Nachtelijke beelden
Het wapen van Vandereyt Racing is opnieuw de oerdegelijke Porsche 997 Cup, dezelfde wagen die vorig seizoen als vierde over de meet bolde en zelfs in de regen na twee uur wedstrijd met Fred Vervisch aan de leiding lag. Naast de speer van het team staan ook opnieuw Miguel Vandereyt, Curbstone-bezieler Patrick Van Glabeke, Louis-Philippe Soenen en amazone Angelique Detavernier op de inschrijvingslijst.

24H Zolder: Het einde van de race
“We starten met dezelfde ingesteldheid als vorig jaar”, aldus Miguel Vandereyt. “Vervisch draaide in 2014 de derde chrono tijdens de kwalificaties en zal ook tijdens deze editie voor een goede startpositie gaan. Hij zal ook opnieuw de start nemen en zo dicht mogelijk bij de koplopers trachten aan te leunen. En verder we zien wel waar we uitkomen. Vorig jaar lagen we aan de leiding na twee uren en de regen was onze bondgenoot. Nadien waren we niet weg te slaan uit de top vijf en we werden tenslotte vierde algemeen. Afwachten wat het dit jaar wordt. We leggen onszelf geen druk op, want de concurrentie is zwaarder. Wij moeten het hebben van de pure snelheid van Vervisch en de regelmaat van de rest van het team. We staren ons niet blind op het resultaat van vorig jaar en onze ambitie is dus dezelfde als in 2014. Racen en afwachten waar we uitkomen op zondagochtend om dan onze strategie bij te stellen."

Foto's: Ronald Janssens, Georges De Coster & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op donderdag 20 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons