van der Horst

24H Zolder: VDS Racing Adventures switcht naar Honda - Forfait voor 24H Barcelona

VDS Racing Adventures - Ligier JS49
VDS Racing Adventures - Ligier JS49
Meteen tijdens de allereerste vrije training voor de 24 Hours of Zolder vatte de Ligier JS49 van VDS Racing Adventures vuur. Het team moest bij nader onderzoek van de bolide vaststellen dat het euvel niet tijdig hersteld kon worden voor de verplichte nachtkwalificatie. Omdat de troepen van Raphaël van der Straten kost wat kost willen deelnemen aan de 24 Hours of Zolder, besloot met niet alleen de oude vertrouwde Honda Civic van stal te halen, maar ook forfait te geven voor de 24 Hours of Barcelona, welke volgende week worden verreden.
  • STX Motorhomes
VDS Racing Adventures - Honda Civic
VDS Racing Adventures - Honda Civic
Vanochtend kreeg de rode Ligier JS49 af te rekenen met een olielek, waarna de olie in contact kwam met het hete motorblok en uiteindelijk ter hoogte van de Lucien Bianchi bocht vuur vatte. Pas in de Gilles Villeneuve-chicane zette de rijder de proto aan de kant, waarna het eveneens enige tijd duurde alvorens de vlammen gedoofd konden worden. Het gevolg was aanzienlijke schade aan de proto, waarna het team besloot over te schakelen op de Honda Civic.

Raphaël van der Straten
Raphaël van der Straten
"We zijn in onze atelier de Honda Civic gaan ophalen, omdat het laten overkomen van deze wagen waarschijnlijk minder tijd in beslag ging nemen dan het repareren van de Ligier. De schade was op zich niet zo heel groot, maar onze mechaniekers vreesden de wagen niet meer tijdig gerepareerd te krijgen voordat de nachtkwalificaties werden verreden", aldus teameigenaar Raphaël van der Straten.

VDS Racing Adventures - Ligier JS49
VDS Racing Adventures - Ligier JS49
"Omdat we er toch voor wilde zorgen dat we onze verplichte nachtelijke ronden reden en vervolgens aan de start konden staan, besloten we de Civic in te zetten. We weten niet waar we zullen uitkomen, we weten zelfs niet eens in welke klasse we zullen aantreden! Het doel blijft hetzelfde als met de Ligier, we gaan ons voor 200% amuseren! Het pijnlijke gevolg van de switch is dat we de handdoek moeten werpen wat betreft de 24 Hours of Barcelona, gezien we daar normaliter met de Honda zouden aantreden. De nabijheid van die wedstrijd zorgde er evenwel voor dat de wagen rijklaar stond in de atelier, gezien hij normaal maandag getransporteerd zou worden", besluit de immer sympathieke van der Straten.

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons