van der Horst

24H Zolder: Very Bold Racing met PG Motorsport

Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
De voorbije dagen was er bij sommigen enige twijfel ontstaan over de deelname van Very Bold Racing gezien er een einde kwam aan de samenwerking tussen het Limburgse team en First Motorsport. Vandaag bevestigde Very Bold Racing dat het zeker aan de start zal staan van de Zolderse etmaalrace als jong en dynamisch team dat als ambitie heeft om de Porsche 997 Cup op zondag opnieuw over de meet te laten bollen.
  • LTF
Angelique Detavernier
Angelique Detavernier
Volgens een woordvoerder van Very Bold Racing is de samenwerking met First Motorsport beëindigd op basis van niet nagekomen afspraken inzake de exclusiviteit voor het runnen van de Porsche tijdens de 24 Hours of Zolder. Very Bold Racing werd in 2014 4de algemeen en ook nu is de ambitie groot.

"Met PG motorsport uit het Nederlande Heese heeft Very Bold Racing een nieuwe partner gevonden die een zelfde visie heeft over de moderne racerij", klinkt het bij Very Bold Racing. "De gesprekken met teamchef Paul Geeris verliepen op een zeer gemoedelijke manier en hieruit bleek dadelijk een gelijklopende ambitie om de wagen zo competitief mogelijk aan de start te brengen en een voldoende breed team ter beschikking te hebben om ook tijdens de race op alles voorbereid te zijn. In dit team zal ook zeker de rol van Hasselaar Karel Loos niet onbelangrijk zijn, als race control engineer bij Lotus F1 heeft hij voldoende ervaring in huis om de volledige data engineering voor zijn rekening te nemen. De medische ondersteuning zal net als vorig jaar gebeuren door het team van A'spect uit Genk, die ook het voedingsadvies verzorgen."

De rijdersequipe zal opnieuw samengesteld worden uit de Curbstone-vrienden die vorig jaar bewezen hebben deze race aan te kunnen. Met Angélique Detavernier, Frédéric Vervisch, Patrick Van Glabeke, Louis Philippe Soenen en teameigenaar Miguel Vandereyt is dit dus op François Bouillon na dezelfde bezetting als de vorige editie met deze wagen. François Bouillon gaat van start met de Norma van Deldiche Racing.

De race van het Limburgse team is op zaterdag en zondag ook te volgen op de live streaming (link via www.veryboldracing.be of hun Facebookpagina)

Foto's: Ronald Janssens & Very Bold RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op woensdag 26 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons