van der Horst

24H Zolder: Vijfde afspraak voor de BMW M235i Racing Cup Belgium

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
De 37ste editie van de 24 Hours of Zolder is niet alleen de finale van de Belcar Trophy of een sportieve strijd an sich, het is ook de vijfde wedstrijd van de BMW M235i Racing Cup Belgium. Met driemaal de punten van een reguliere wedstrijd is deze afspraak op Circuit Zolder uitermate belangrijk voor het verdere verloop van het kampioenschap. Bovendien zien we op de deelnemerslijst uiteraard bijkomende rijders om de 24-uurswedstrijd af te werken en daarbij enkele schitterende namen, waaronder zelfs onze ex-F1-rijders, Bas Leinders en Jeffrey Van Hooydonk. Het eerste seizoen van de BMW M235i Racing Cup Belgium beleeft zo alvast een eerste schitterende hoogtepunt tijdens een 24 Hours of Zolder die opnieuw de uitstraling en het succes van enkele jaren geleden kennen!
Maar liefst 11 BMW M235i nemen zaterdag om 16u00 de start van de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder. Sinds de lancering van het kampioenschap, in april van dit jaar, groeit de interesse enorm en dat vertaalt zich in een eerste topafspraak tijdens de klassieke uithoudingsrace op Circuit Zolder.

Sportieve strijd

Uiteraard is er de sportieve impact van de 24 Hours of Zolder op het kampioenschap. De 24-uursrace beloont de sterke prestaties en kan dus het vervolg van het kampioenschap in een zekere richting sturen.

Jan Horemans (Series Manager BMW M235i Racing Cup Belgium): “Op dit ogenblik voert Michael Schrey (Dui) het kampioenschap aan met 91 punten, 10 meer dan Fred Bouvy en 22 eenheden meer dan het duo Stéphane Kox (NL)-Maceij Dreszer (Pol). Echter er is nog niets beslist, want met 25 punten voor de eerste in de tussenstand van deze 24-uursrace na 6 uur racen, 12,5 na 12 uur, 12,5 na 18 uur en nog eens 25 punten aan de finish, zijn er theoretisch 75 punten te verdienen. Het spreekt voor zich dat het met deze 24 Hours of Zolder voor de boeg, nog alle kanten uit kan met de sportieve strijd in de BMW M235i Racing Cup Belgium. Hoe dan ook, we kijken enorm uit naar de wedstrijd, en geloof me, ik denk dat één of meerdere van onze teams wel eens zouden kunnen verrassen in de algemene klassering op het einde van de wedstrijd of in de strijd bij de toerwagens. De BMW M235i is een zeer goede racewagen, die ondertussen ook al diverse lange races elders in Europa achter de rug heeft en daar zijn deugdelijkheid heeft bewezen.”

Nieuwe namen

Wie 24 uur racen zegt, zegt teams van 3 of 4 en soms meer rijders. Daarom zien we ook bij de diverse teams van de BMW M235i Racing Cup Belgium mooie en soms echt wel verrassende namen opduiken. Bij Red Ant Racing is er zo de voormalige BRCC-kampioen Maarten Makelberge, die onder meer de ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder, Bert Redant vervoegt. Dat de BMW M235i Racing Cup Belgium een kweekvijver van jong talent is, bewijst ook de aanwezigheid van Stienes Longin in de wagen van de familie Dumarey, met de twee zonen Guillaume en Maxime – tevens ook ex-winnaars van de 24 Hours of Zolder -, samen met vader Guido. Grof geschut vinden we ook naast Stéphane Kox-Maceij Dreszer.

GT-rijder Peter Kox, ex-winnaar van de 24 Uur van Spa Jos Menten en de snelle Dennis Retera mogen we kwalificeren als een dreamteam. En wat dan gezegd van de jonge nieuwkomer Régis Gosselin, die meteen het gezelschap krijgt van niemand minder dan ex-F1-testrijder Bas Leinders. Een andere ex F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk komt ook het startveld vervoegen bij de familie Lievens. Ook de naam van Dirk Vermeersch moet meer dan één belletje doen rinkelen en de tweevoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder en huidige wijnbouwer doet het met de wagen van JJ Motorsport.

Young Guns

Last but not least is er de wagen van het BMW Motorsport Junior Team. BMW Motorsport werkt aan morgen en leidt daarom jonge rijders op met het oog op een verdere carrière in endurance of DTM. Tijdens de 24 Hours of Zolder zien we een BMW M235i van de Duitse constructeur met achter het stuur drie Juniors: Victor Bouveng (Zwe), Louis Delétraz (Zwi) en Trent Hindman (USA). BMW Motorsport Director Jens Marquardt weet er het volgende over. “Een race zoals de 24 Hours of Zolder is een schitterende kans om in praktijk om te zetten wat we de Juniors in ons programma aanleren. In Zolder krijgen de drie het gezelschap van ‘trainer’ Dirk Adorf.

BMW M235i Racing Cup Belgium Trophy Press


 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 26 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons