van der Horst

24H Zolder: Volledig uitverkochte startgrid voor de 37ste editie!

Start 24 Hours of Zolder 2014
Start 24 Hours of Zolder 2014
Het autosportseizoen 2015 is ondertussen goed en wel op gang geschoten en dus wordt er op Circuit Zolder ook al hard gewerkt aan de 24 Hours of Zolder. De wedstrijd beleefde in 2014 een schitterende renaissance en het lijkt er bijzonder hard op dat er ook in 2015 weer een volle startgrid zal zijn. Op 29 augustus mogen 49 wagens van op de startgrid de start nemen en met 60 betaalde inschrijvingen op vandaag is het dus volzet. Tijd voor een eerste round-up dus.
  • Qvick Motors
29 en 30 augustus, schrijf die datum alvast in uw agenda. Want dan is het tijd voor de 37ste editie van de Limburgse uithoudingsrace. Uiteraard kunnen de liefhebbers al op donderdag 27 augustus op de omloop terecht voor de eerste chronoritten en de spectaculaire kwalificaties tot goed middernacht.
 
“Ondertussen liepen de betalingen vlot binnen de laatste dagen en zijn we volzet. Het enige dat we nu nog kunnen is een wachtlijst opstellen bij eventuele annulaties.”, aldus Algemeen Directeur van Circuit Zolder Thierry Deflandre. “We houden vast aan ons model van drie grote categorieën, de prototypes CN, de GT Cup en de silhouetten/toerwagens. Omdat we met de prototypes rijden, laat het reglement toe dat er 49 wagens van start kunnen gaan op de startgrid. Uiteraard weten wij dat een deelnemerslijst geen statisch gegeven is, dus houden wij een reservelijst bij en zullen we die mensen zo snel en accuraat mogelijk op de hoogte houden. Die mix van diverse types racewagens bleek vorig seizoen de goede. Maar wij hebben in het begin vooral gezegd dat we stabiliteit beoogden en dit is het derde jaar van die drie beoogde jaren. Na afloop van deze editie gaan we met de voornaamste stakeholders samenzitten en zullen we voor de komende jaren opnieuw een blauwdruk maken.”

Vol veld

Sportief gezien heeft een tweede kampioenschap ervoor gekozen om de 24 Hours of Zolder in zijn kalender op te nemen. Na de BMW Clubsport Trophy zien we nu ook de gloednieuwe BMW M235i Racing Cup aan de aftrap verschijnen. BMW is altijd al een sterk merk in uithoudingsraces geweest en zal ook in 2015 op Circuit Zolder een voorname rol spelen. Nu we toch in de toerismeklasse zitten, naast de Trophy en de Cup zijn er uiteraard nog diverse andere toerwagens van de partij. Naast diverse modellen van de Beierse constructeur (Skylimit Yokohame Race Team, Qvick Motors, Pricon Racing, JS Racing, Recy Racing Team, Kroll, JR Motorsport Prodiaxo, Heli Racing, G&R-VdW, Carlier Racing…) zien we verder ook Fiat (Bens), Honda (VDS Racing Aventure) en heel wat andere op de inschrijvingslijst. Overigens Carlier Racing bestaat uit vader en dochter, naar het voorbeeld van de Zwitserse familie Kroll.
 
De GT’s zien we ook in zeer diverse vormen en modellen, met exoten zoals Saker en Radical, maar ook Mazda, BMW en diverse Porsche. Uiteraard is dat laatste Duitse merk één van de sterkhouders van de Limburgse dubbele race rond de klok. Porsche won de afgelopen twee edities en wie twee zegt, zegt… drie. Het is dan ook uitkijken naar de sportieve plannen van de familie Derdaele, die in 2013 de GT3 te grazen namen en vorig jaar de prototype achter zich hielden!
 
Misschien komen ze dit jaar wel ongehavend uit de strijd en kunnen ze met de GT’s vechten tot de eindmeet: de prototypes. Waar zijn we nu al zeker van? Wel er zijn de vier Wolf CN, van respectievelijk Avelon Formula (2) en het exemplaar van Anthony Kumpen en Bert Longin, die het met het team van Bas Koeten doen. Bas Koeten zet nog een tweede Wolf in, waardoor we kunnen spreken van een echt… wolvengevecht. Maar ook Praga, Tatuus en Norma, waar we de razendsnelle Sam Dejonghe zien, kunnen voor vuurwerk zorgen.

BRCC

Onder de deelnemers aan de 24 Hours of Zolder vinden we ook de teams uit het Belgian Race Car Championship of kortweg BRCC. Het speerpunt van het BRCC 2015 is ontegensprekelijk deze 24 Hours of Zolder, waarbij de twee manches, de 5de en 6de van het seizoen, in de race verwerkt zitten. Na 3 uur wordt de eerste manche afgevlagd, na 24 uur de tweede, met telkens evenveel punten. Er zijn zes meetings, maar zeven manches of resultaten. De vijf beste resultaten tellen mee voor de eindberekening van het Belgisch Kampioenschap. Dus, iemand die alléén maar deelneemt aan de eerste drie uur of opgeeft in het tweede gedeelte, kan manche 6 als schrapresultaat inbrengen.
 
Uiteraard zal er ook gelegenheid te over zijn om te feesten en zal de sfeer in de uitverkochte paddock weer optimaal zijn, maar daar berichten we later nog over.

--- Voorlopige deelnemerslijst 24 Hours of Zolder 2015 (pdf) ---

Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 3 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons