van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing MSE

De 24 Uren van Zolder is intussen aan haar 37e editie toe. Ook dit jaar wordt verwacht dat dit een topevenement zal worden! Het Genkse Motorsport Services & Engineering zal één van de deelnemers zijn met de Mini Challenge JCW.
De 24 uren van Zolder toelichten is niet meer nodig. Het grote verschil met de afgelopen jaren is dat de startgrid net zoals vorig jaar weer een full house zal zijn. Niet minder dan circa 60 wagen zullen zaterdag de start nemen, om hopelijk op zondag omstreeks 16h afgevlagd te worden.

MSE zet voor deze editie de Mini Challenge JCW #666 in met als piloten Gregory Serck, Peter Beckers en Jef & Bart Van Samang. Dat deze Mini betrouwbaar is heeft de vorige editie duidelijk gemaakt, met een knappe 3e plaats in de divisie toerisme, klassewinst en een 13e plaats algemeen. De ambitie is om ook dit jaar op het podium te geraken, en algemeen zo hoog mogelijk te scoren.

Gregory Serck en Bart Van Samang werkten reeds de 2 voorbereidende wedstrijden af van de Belcar Trophy. Hierbij werd veel afstelwerk en voorbereiding gedaan voor deze 24-uurs wedstrijd. Ook met de bemanning van de Mini heeft het team een pak ervaring met 24-uurs racen in huis gehaald.

Een 24-uurs race is natuurlijk slopend, zowel voor wagen als piloten. De Mini is na de laatste wedstrijd van de Belcar Trophy grondig gereviseerd. “Het blijft echter een mechanische sport, en daarom zal elke piloot zich moeten houden aan de orders van het team qua rondetijden”. “Het heeft geen zin om continue met de wagen op de limiet te rijden; we gaan voor klokvaste rondetijden maar met dit viertal is dit perfect mogelijk, dat heeft het verleden al bewezen”, laat teamchef Dominiek Paret weten.

MSE press 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 25 augustus 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons