van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Wie sport wil, zal sport krijgen komende donderdag op Circuit Zolder. Voor de vierde maal dit seizoen verzamelen immers de rijders en teams van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux om het beste van zichzelf te geven. Heel de donderdag van de 24 Hours of Zolder staat in het teken van Porsche, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de fans, klanten en iedereen die bij het merk betrokken is. Iedereen kijkt ook reikhalzend uit naar de start van het tweede deel van het razend spannende seizoen, waarin de prijzen zullen verdeeld worden.
Van Splunteren versus Hoevenaars
Twee jonge talenten die het beste van zichzelf geven in de strijd om de titel 2015 in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: is het daar eigenlijk niet allemaal om te doen? Een merkencup, en zeker dan met de mythische Porsche 911, is een perfect platform om kersvers talent te lanceren. Of waar dacht u dat heren als Nick Tandy en Earl Bamber, recent winnaar van de 24 Hours of Le Mans, hun stiel onder meer geleerd hebben? Max van Splunteren en Peter Hoevenaars hebben nog drie meetings, met telkens twee wedstrijden, om uit te maken wie de kampioen 2015 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt. Amper één punt scheidt hen alvorens naar Circuit Zolder af te reizen. We houden echter ook nog rekening met de achtervolgers, waaronder regerend kampioen Xavier Maassen en uiteraard thuisrijder Dylan Derdaele.

Bij de gentleman drivers heeft Yannick Hoogaars een iets meer comfortabele positie in de tussenstand van het kampioenschap. Maar iedereen kent het spreekwoord over het vel en de beer! 
Hoe dan ook donderdag staan er weer twee schitterende en fel betwiste races van 30 minuten op het programma, naar het voorbeeld van de afspraken in het begin van de zomer in het Noord-Nederlandse Assen.

Beleving act 2
Als we het dan toch over Assen hebben, de wedstrijden op dinsdag op het wereldvermaarde Moto GP circuit, samen met de première van de unieke belevingsdag voor klanten en liefhebbers van het merk, waren een enorm succes.
Steven Stichelbout, de Series Manager van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux keerde tevreden terug uit Assen en weet dat op Circuit Zolder er zeker eenzelfde succes in zit. 

“We gaan verder op de filosofie van Assen borduren. Het wordt dus de tweede maal dat we het unieke concept voor de Benelux handhaven, een eerste maal in België. Wat is het uitgangspunt? Wel het merk Porsche brengt het autosportkampioenschap en de klanten op een actieve wijze samen. Op die manier zetten we het Porsche race-DNA in praktijk om, en dat voor alle modellen. We doen dat met Porsche, uiteraard, maar ook met andere partners van het merk en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De meeting in Zolder is niet helemaal identiek aan Assen, uiteraard omdat we in het kader van de 24 Hours of Zolder rijden. Wij hebben donderdag onze competitie op de piste, onze klanten zullen actief zijn op het asfalt, maar ook de deelnemers van de 24 Hours of Zolder werken hun trainingen af. Voor onze klanten loopt de dag bovendien door want na onze races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt er gegeten en vervolgens is er een cocktailparty tijdens de de avondkwalificaties van de 24 Hours of Zolder. Ik wil ook al onze teams en rijders die aan de 24 Hours of Zolder deelnemen en ook alle andere Porsche-rijders heel veel succes wensen tijdens de 24-uursstrijd!”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons