van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Steve Vanbellingen

BMW E92 EMG Motorsport
BMW E92 EMG Motorsport
De deelname aan de 1000 Kilometer van Palanga in samenwerking met Comparex Racing by EMG Motorsport, waar Steve Vanbellingen een zege in toerisme behaalde, krijgt een verlengstuk. Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus start Steve Vanbellingen opnieuw met het Limburgse team in een BMW M3, samen met vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy en de Limburgse routinier en kenner van de 24-uursrace Erik Bruynoghe. Het doel van het kwartet is duidelijk, met name een top 5 algemeen en een zege in de toerismeklasse.
Dirk Van Rompuy/Steve Vanbellingen/Erik Bruynoghe/Tom Van Rompuy
Dirk Van Rompuy/Steve Vanbellingen/Erik Bruynoghe/Tom Van Rompuy
De 24 Hours of Zolder kennen wel degelijk een revival. De wedstrijd was vorig jaar opnieuw goed voor een volle startgrid en heel wat ambiance op en naast de piste en dit seizoen zal het niet anders zijn. Steve Vanbellingen, die mee zijn schouders onder de race zette, is daar bijzonder gelukkig mee.

Steve Vanbellingen: “Kijk naar de 24 Uur van Spa, met amper nog Belgen aan de start. Zolder is opnieuw echt het evenement voor de Belgische teams en rijders om een 24-uursrace af te werken. Van Circuit Zolder, de organisator, hoorde ik dat alle Vipruimten uitverkocht zijn, dat er ook weer heel wat publieke interesse is en we weten al langer dat de startgrid werkelijk vol zal staan. Wat wil je nog meer? Zolder is opnieuw de jaarlijkse afspraak voor de Belgische autosport en dat met normale budgetten. Ik ben enorm blij dat de wedstrijd weer succes heeft en ik denk dat we nog kunnen groeien.”

Sportief gezien doet Steve Vanbellingen het met een BMW, hoe kan het ook anders, maar niet met de wagen waarmee hij de vorige wedstrijden van de Belcar Trophy afwerkte.  

“De auto is na de brand in juni, tijdens de laatste race van de Belcar Trophy, mogelijk nog niet klaar voor de race, en ik diende zekerheid te hebben betreffende mijn deelname. Na de goede samenwerking met EMG Motorsport in Palanga, groeide het idee om ook in Zolder samen te werken en zo kent Comparex Racing by EMG Motorsport een tweede luik. De race in Litouwen verliep zeer goed en dus beogen we in Zolder hetzelfde. We hebben een zeer sterk kwartet, met Tom en Dirk Van Rompuy en Erik Bruynoghe. Probeer maar eens uit te vissen hoeveel maal we samen de 24 Hours of Zolder gereden hebben… Ook het team is goed, de wagen kan de race aan en dat alles maakt dat we wel ambities koesteren. Zeker de zege bij de toerismewagens moet een doel zijn en dan kan een sterke algemene klassering niet ver af zijn.”

Steve Vanbellingen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 21 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons