van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing VW Fun Cup

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De 25 Uren VW Fun Cup blijven de langste race van het seizoen en zijn voor de ploeg van Kronos Events nog steeds het hoogtepunt van het seizoen. Met 180 minuten wordt op zaterdag 29 augustus in het kader van de 24 Hours of Zolder daarentegen de genaamde ‘VW Fun Cup Sprint Race’ en dat is dan weer de kortste race van de Kevertjes!
  • De Swert Opticiens
Veertig auto’s zouden er op de afspraak moeten verschijnen van de start van deze 5de manche van de European VW Fun Cup. De discipline met de meeste… fun is opnieuw the place to be en niemand van de deelnemers wil ook maar één afspraak missen. Voeg hieraan toe dat de ‘Sprint Race’ wordt verreden in het voorprogramma van de befaamde 24 Uren, en men krijgt de ideale manier om deze tweede seizoenhelft op gang te trekken. 

Voor deze uitzonderlijke race tekenen heel wat… uitzonderlijke rijders aanwezig. Zo komt Freddy Loix, tienvoudig Ieper-winnaar en ex-Kronos-rijder in het IRC, aan de start in de #90 van het Syan Compétition. Hij zal samenspannen met jongelingen Romain De Leval en Sébastien Bedoret, die het BK Karting achter hun namen schreven. Een ongewone en zeer explosieve cocktail, bestaande uit ervaring en jong geweld achter het stuur van een VW Fun Cup Evo3. Bij Kronos Events heeft men er geen probleem mee om de VW Fun Cup te beschouwen als een ideale springplank naar de autosport, nadat men de eerste stappen zette in karting.  

Naast ‘Fast’ Freddy Loix zijn er nog andere Bekende Vlamingen van de partij op Circuit Zolder. Zo is er Kris « Clouseau » Wauters in de #149 MTE, samen met Lieven Van Lommel en ‘Kukki Fast’, maar ook zanger-acteur Stan Van Samang, die met Niels Lagrange en Dirk Gubbels aantreedt in de tweezitter van #361 AC Motorsport 3.

Een pak favorieten ! 
Gaan deze gelegenheidsrijders iets kunnen ondernemen tegen de vaste waarden van de European VW Fun Cup ? Dat is alleszins niet zo eenvoudig. Na het goede score in de 25 Uren zijn de mannen van de #274 Allure Team 1 met Fred Bouvy, Lorenzo Donniacuo en Franck Radet vastbesloten om hun leidersplaats te verdedigen. Anderen zullen steevast de achtervolging inzetten en dan denken we aan de #19 Colson Racing (Philippe Crosset en Maxime Soulet, maar zonder Eric Gressens), #280 Socardenne (Kevin Balthazar en Grégory Servais), #59 AC Motorsport 1 (Arnaud Quédé, Stéphane Perrin en Didier Van Dalen), maar ook #285 8KS Corse Team (Claudio Cappelli en Federico Sordini), #277 Allure Team 2 (Cédric Bollen, Fred Caprasse en Guillaume Mondron) of nog #278 Acome Racing (Manu Nava, Stéphane Charlier, Alain Delrez).  Aan kandidaten voor dit sprintje is er alleszins geen gebrek… 

Tegenover de logische favorieten, staan er outsiders klaar om voor de verrassing te zorgen. Gérald Delepine is de leider in de #18 (met David Doutrepont en een zekere… Olivier Maréchal, terug-van-weggeweest), Gilles Debrus is de kopman in de #55 Poison Ivy – 4 Race (Jonathan Vanderzijl-Maarten Perdieus-Bruno Debrus), Loris Cencetti is de sprinter van dienst in de #65 Leader Racing (met Marc Van Cutsem), terwijl Christophe Van Riet voor de versterking zorgt bij Mathieu Detry in de #44 Jac Motors by MTE 1 !  Voeg hieraan toe kleppers zoals Alix Fraiture en Sébastien Ryhon (#284 AC Motorsport 2), het trio Philippe Denis-Edouard De Braekeleer-Maxime Lieutenant (#63 DRM Motorsport 1), en we weten dat het er spannend aan toe zal gaan in de voorste gelederen. Om naar uit te kijken…
De overmacht gaat eens te meer naar de Evo3, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zoals de #244 Valentino with Allure (Jérôme Guillaume, Thierry Dezan en Julien Rodrigues in Evo2 (diesel), terwijl Dupont Racing (#24 Stephan Dupon, Peter Puype) en German Team (#167,waarvan we de namen van de rijders nog niet kennen) in Evo1 strijden om de grootste beker.

Nog geen beslissing bij de tweezitters.

In het kamp van de tweezitters deden het #323 TML Racing (Baudouin De Liedekerke) en de #371 ComToYou2 (Dominique Bustin, Pascal Heinderick en Stéphane Evrard) tijdens een 25 Uren een goede zaak, maar het zijn de #356 Trendy Foods (Francis Plunus en Eric Jardon), de #365 Carpass LRE by DRT (helaas afwezig op de Limburgse piste) en de #360 CBRS AC Motorsport (Alain Dupont, Michel Koning en Philippe Fisette) die de spits afbijten in het voorlopig klassement van het kampioenschap. Opgelet ook voor de #326 DDS Racing 2, die uitpakken met ervaren rijders zoals Bram Mouton, Ward Sluys, Benoît Dupon en Olivier Petroons. Dan is er nog Zuid-Afrikaan Nicolas Papageorgiou, die ploegvormt met Martin Wagner in de #353 BTR Built To Race.  

Betwist over één dag, bestaat de meeting van de European VW Fun Cup 2015 uit een kwalificatie van 60 minuten (van 9u05 tot 10u05) en een race van 180 minuten, met start om 11u00. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat een goed resultaat voor een stuk afhangt van een goede startplaats…

Kronos PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons