van der Horst

24H Zolder: Wolf neemt optie op pole

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
In iets betere omstandigheden heeft Ivan Bellarosa in de tweede kwalificatie een serieuze optie op de pole genomen voor de 37e editie van de 24 Hours of Zolder. De Italiaan was in de dertig minuten durende sessie primus en in het geval de weersomstandigheden er niet meer op vooruit gaan, kennen we waarschijnlijk de polesitters. Wolf heeft momenteel zelfs de volledige eerste startrij in handen, dankzij de tweede chrono van de Bas Koeten GB08 van Knap/Van Splunteren/Cools/Breukers (+1.789s). De Belgium Racing Porsche #99 die in Q1 nog primus was, verbeterde zijn tijd weliswaar, maar viel terug naar een voorlopige derde plaats op ruim twee tellen.
Very Bolt Racing - Porsche 997 Cup
Very Bolt Racing - Porsche 997 Cup
De tweede 991 Cup-Porsche sluit meteen aan in P4, met een chrono van 1:47.450 neergezet door Frédéric Vervisch. Ook Sam Dejonghe ging op jacht naar een snelle tijd op de steeds sneller wordende piste, maar de Antwerpenaar vond met de Deldiche Norma M20FC maar geen vrij rondje en kwam niet verder dan P5 (+3.268s). De Belgium Racing Porsche #1 voerde vroeg in de sessie de tabellen even aan, maar viel uiteindelijk terug naar een zesde plek. De Bas Koeten Wolf van Kumpen/Longin/Machiels/Beliën kwam in Q2 niet in actie, maar bezet nog steeds de tiende plek dankzij de tijd uit Q1.

--- UITSLAG 24 HOURS OF ZOLDER - QUALIFYING PRACTICE 2 (PDF) ---

Foto's: Martijn Wouters en Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op donderdag 27 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons