van der Horst

24H Zolder: Deldiche Racing blikt terug

Deldiche Racing - Norma M20 FC vs. Avelon Formula - Wolf GB08
Deldiche Racing - Norma M20 FC vs. Avelon Formula - Wolf GB08
De blues zijn aan het wegebben en stiekem komt er af en toe een vlaag van trots naar boven. Dat is niet anders bij Deldiche Racing dat, ondanks de uitval met technische averij, toch vooraan meefietste voor de zege in de recent verreden 24 Hours of Zolder. Na de ontgoocheling komt het besef bij Deldiche dat ze een duchtig woordje meepraatten tijdens deze loodzware race tweemaal rond de klok. Deldiche Racing zette reeds de toon toen Sam Dejonghe tijdens de kwalificaties amper 28/1000 van een seconde te kort kwam voor de pole tegen de Wolf van het Italiaanse fabrieksteam Avelon Racing. Een eerste prik richting de concurrentie die aangaf dat het team rond Luc De Cock niet naar Zolder was afgezakt om een figurantenrol te spelen
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Teamchef Jim De Cock: "Het traject dat we in onze eerste deelname aan de 24 Hours of Zolder hebben afgewerkt, is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Al van bij onze eerste briefings hebben we onze ambities niet onder stoelen of banken gestopt. De eerste testdag bevestigde onze ambities en een uiterst spannende kwalificatie zorgde voor een plaats op de eerste startrij! Ondanks enkele kleine aanrijdingen (met telkens een lekke band tot gevolg) hebben we met meer stops dan gelijk wie de eerste 12 uur permanent in de top 3 meegedraaid".


Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
"Thumbs up voor de strategie en waarbij ook onze piloten line-up heeft bewezen dat een mix van ervaring en jeugdig talent het perfecte recept zijn voor een endurancewedstrijd. Luc De Cock, Sam Dejonghe, David Houthoofd, Tim Joosen en François Bouillon hebben telkens in hun stints bewezen wat ze waard zijn."
 
"Het blijft een mechanische sport en voor de eerste keer sinds we met deze Norma racen hebben we door een technisch probleem de handdoek moeten werpen."

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
"Als één van de prototype-teams, wil ik de organisatie bedanken om deze tot de verbeelding sprekende bolides een platform te geven in België. Deze editie heeft ook bewezen dat proto’s zich wel degelijk op een verantwoorde manier kunnen bewegen in dergelijk veld. In naam van alle proto-teams rekenen we gezien de gedane investeringen op continuïteit omtrent ons deelnamerecht".
 
"Uit de grond van mijn hart wil ik iedereen bedanken om ons team een hoofdrol te schenken gedurende het grootste deel van dit 24 uurs-weekend. We will be back!"

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 4 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons