van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing richting vier op een rij?

Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Na drie zeges op rij begint Belgium Racing binnen twee en een halve week opnieuw als een van de favorieten aan de 24 Hours of Zolder. Het Limburgs team gooit hiervoor opnieuw twee ijzers in het vuur, namelijk twee Porsches 991 Cup waarvan de bemanning bijna volledig gekend is.
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing beschikte tijdens zijn afgelopen deelnames aan de Limburgse etmaalrace nooit over het snelste materiaal, maar wel over de langste adem. Het team rond Patric Derdaele en zijn rechterhand Jan Gabriëls besliste om dit jaar geen volledig seizoen te rijden in het Belcar Endurance Championship, maar op de 24 Hours of Zolder mochten ze uiteraard niet ontbreken. Tijdens de drie afgelopen edities was Belgium Racing nooit topfavoriet tussen proto's en GT3 wagens, maar telkens slaagden ze erin om op het hoogste ereschavot te eindigen.


Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Dylan Derdaele en Kenneth Heyer zijn de enige piloten die er tijdens de drie laatste edities bij waren. Deze editie krijgen ze het gezelschap van Yannick Hoogaars en de broers Frank en Hans Thiers. Deze laatsten hopen uiteraard op een nieuwe zege om hun titelkansen in de Belcar gaaf te houden.

Op de tweede en identieke 991 Cup van het team is de bemanning nog niet compleet. Hier zijn Danny De Laet en Pedro Bonnet reeds zeker van hun zitje en zijn er gesprekken aan de gang met Christoff Corten.
Er zijn dus nog twee plaatsen niet ingevuld. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Patric Derdaele via 0498/912000 - patric@derdaele.be of Jan Gabriëls via 0475/522849 - jngabriels@gmail.com 

Foto's: Marnik Mouchaers - Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op dinsdag 2 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons