van der Horst

24H Zolder: Dejonghe pakt vierde opeenvolgende Belcar-pole voor Deldiche Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Sam Dejonghe heeft Deldiche Racing de vierde opeenvolgende Belcar-pole bezorgd. In eerste instantie moest de Antwerpenaar nog Stienes Longin voor zich laten, maar nadien verbeterde hij de chrono van Longin, om vervolgens zijn eigen chrono tot viermaal toe te verbeteren tot uiteindelijk 1:30.533. De Wolf GB08 van Stienes Longin sloot als tweede af, op weliswaar een volle tel van polesitter Dejonghe. De Zwitserse Ligier sloot af als vierde, voor de Wolf GB08 met Anthony Kumpen aan het stuur - op net geen drie seconden. Frédéric Vervisch was de enige Porschist die een snelle chrono liet optekenen en klokte af als zesde in de Speedlover bolide #333.
De overige wagens in de Superpole zetten geen competitieve tijd neer en vallen terug naar hun posities van de gecombineerde kwalificatiesessie. De Belgium Racing Porsche #99 die dit weekend haar titel verdedigt, vat de race aan vanuit de zevende stelling, voor het MExT Racing exemplaar #8 en de tweede Speedlover bolide #33, terwijl de Belgium Racing Porsche #2 de top-tien volmaakt.

Hofor Racing - BMW CSL M3
Hofor Racing - BMW CSL M3
Hofor Racing was met de BMW CSL M3 #53 van Kroll-Kroll-Eggiman-Kupper-Frankenhout de primus in Belcar 4, zij werden veertiende algemeen. Twee plaatsen daarachter vinden we de polesitter uit Belcar 3, nog een BMW, de Hamofa Motorsport M3 GTR van Verhoeven-Verhoeven-Greensall. De VR / Qvick Racing voerde de meute BMW M235i Cups aan met de 22e tijd algemeen, terwijl Belcar 5 (Clubsport + Mazda MX5) een kolfje naar de hand was van de Skylimit BMW 325i van Hermans-Lammens-Palttala-Lammens-Bozo.

--- UITSLAG SUPERPOLE 24 HOURS OF ZOLDER 2016 (PDF) ---
--- GECOMBINEERDE UITSLAG QUALIFYING 24 HOURS OF ZOLDER (PDF) ---

Foto: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons