van der Horst

24H Zolder: Derde etmaalrace van het jaar voor het QSR Racing Team

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Het QSR Team van Stefaan Schoonjans is aan een sterk jaar bezig en dat uit zich dan vooral in de resultaten die behaald werden bij de etmaalraces waaraan het team deelnam. Een klinkende klassenzege tijdens de 24H Dubai en een sterke podiumplaats – zelfs in een hoger klasse – anderhalve maand geleden bij de 24H Paul Ricard zijn daar de bewijzen van. Met de 24 Hours of Zolder zijn de troepen van Schoonjans dan ook al aan hun derde 24 uurs race van het seizoen toe. Maar liefst drie BMW-bolides zijn in Zolder van de partij onder de vlag van QSR Racing, hopelijk met een sterk resultaat na 24 uren racen.
QSR Racing - BMW M235i Racing Cup
QSR Racing - BMW M235i Racing Cup
“Een BMW M235i in de klasse Belcar 3 en twee exemplaren van de BMW Clubsport, ingedeeld in klasse Belcar. Dat zijn dit jaar onze strijdwapens voor de 24 Hours of Zolder”, aldus teameigenaar Stefaan Schoonjans. Op de #148 BMW M235i treden we aan met vijf rijders. Rodrigue Gillion, Luc Moortgat, Bart Ooms, Yannick Dupont en Dorian Kruger zijn de rijders van dienst. Met dit vijftal en met een bolide die in eerdere 24 uurs races al toonde wat er mogelijk was, moeten we in staat zijn een goede wedstrijd af te werken. De concurrentie is zelden zo sterk geweest en de omloop is natuurlijk loodzwaar voor mens en machine, maar dat is voor elk deelnemend team zo.”
 
QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
In de klasse Belcar 5 treedt het QSR Racing team aan met twee wagens, beide van het type BMW Clubsport. “Deze oerdegelijke wagens, onder de vertrouwde startnummers 57 en 257 moeten ook een rol van betekenis kunnen spelen in hun klasse”, gaat Schoonjans verder. “Met Jimmy De Breucker, Bart Van Haeren, Cédric Wauters en Bernard Claes op de wagen met nummer 57 en hun collega´s Mario Timmers, Patrick Zeeuws, Tim Michiels en Joel Uylenbroeck op de zusterwagen geflankeerd met startnummer 257 beschikken we over routiniers in de BMW Clubsport Trophy. In die Trophy scoorden we trouwens al sterk dit jaar, en dat willen we tijdens de 24 Hours of Zolder natuurlijk graag overdoen. Gezien die eerdere prestaties is het in deze klasse Belcar 5 onze ambitie om het podium te halen”, besluit een strijdlustige Stefaan Schoonjans. Na de race in Zolder wordt het overigens snel weer ´alle hens aan dek´  bij QSR, want enkele weken later staat de 24H Barcelona op het programma. De zitjes voor die race zijn zo goed als opgevuld, want er is maar 1 plaats meer vrij...
 
De 24 Uren van Zolder werden voor het eerste georganiseerd in 1977, toen nog door Retrorganisation. Vanaf 1983 is Circuit Zolder zelf de organisator van de Limburgse etmaalrace. Op donderdag 18 augustus worden op de omloop van Terlaemen de trainingen en de kwalificaties afgewerkt. Zaterdag 20 augustus vangt om 10u00 aan met een korte warm up sessie, waarna vanaf 15u00 de showgrid en de stratgridopstelling volgen. De race gaat van start om 16u30 en wordt 24 uren later op zondagnamiddag afgevlagd.

QSR Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons