van der Horst

24H Zolder: Longin, Piessens en Van Laere met versterking uit Qatar

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Stienes Longin, Thomas Piessens en Sven Van Laere trekken met de #11 Wolf GB08 van Bas Koeten als derde in de algemene tussenstand voor het Belcar Endurance Championship naar de 24 Hours of Zolder, het hoogtepunt van het kampioenschap. Tijdens deze meeting, die van 18 tot 21 augustus afgewerkt wordt, zal het Belgische trio versterking krijgen uit Qatar, want Amro Al-Hamad komt immers de troepen vervoegen. Met hun betrouwbare Wolf GB08 uit de stal van Bas Koeten Racing rekenen de heren op een topresultaat in de Zolderse race die twee maal de klok vol maakt.
Het klinkt misschien als een cliché, maar een race van 24 uren is altijd een beetje een loterij”, steekt Stienes Longin van wal. “Hoe goed voorbereid je ook aan de start verschijnt: in een race die twee keer de klok rond gaat kan er vanalles gebeuren. Zelfs als je eigen auto loopt als een Zwitsers klokje, je zelf sterk presteert en je team het perfecte werk verricht: dan nog moet Dame Fortuna aan je zijde staan als je het einde van de race wilt halen. Met een vol startveld kan er immers zeer veel gebeuren op 24 uren tijd. Natuurlijk komen wij uiterst goed voorbereid aan de start. De rijders blaken van conditie en zelfvertrouwen en de Wolf GB08 verkeert in bloedvorm dankzij de goede zorgen van Bas Koeten Racing.
 
Thomas Piessens, Stienes Longin en Sven Van Laere
Thomas Piessens, Stienes Longin en Sven Van Laere
Voor Sven Van Laere wordt het een jubileumedite, want hij staat voor de 10de maal aan de start van de 24 Hours of Zolder. “En voor het eerst in zo´n goede condities, want het plaatje klopt helemaal: het team, de wagen, mijn teamgenoten ... allen zijn goed voorbereid voor dit hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship. De ervaring leert ons dat de 24 Hours of Zolder een zeer veeleisende wedstrijd is, men moet door de pechduivel gespaard blijven en de tegenstand is niet van de poes. Ondanks alles zijn onze verwachtingen toch hooggespannen. Ik wil dan ook niet onder stoelen of banken steken dat ik absoluut beter wil doen dan mijn beste resultaat in mijn negen voorgaande deelnames - een vijfde plaats algemeen - en eigenlijk met de ambitie van een algemeen podium richting Zolder vertrek. De Qatari Amro Al-Hamad komt het team vervoegen en de Wolf GB08 is geen vreemde voor Amro want hij trad in het recente verleden reeds aan voor het team van Bas Koeten.”
 
Ik kijk er al lang naar uit en eindelijk is het wachten voorbij,” springt Thomas Piessens bij. “Voor mij is het de tweede etmaalrace dit jaar na eerder reeds in Silverstone gereden te hebben, maar het zal zeker niet eenvoudiger zijn. Zolder is sowieso een zwaar circuit voor mens en machine en het vele verkeer vraagt continu om 200% concentratie. Ik heb daar al wel wat ervaring mee aangezien het mijn vijfde deelname is aan de 24 Hours of Zolder en het reeds mijn negende 24H race in totaal wordt. Ook de Wolf GB08 en het team van Bas Koeten zijn mij intussen meer vertrouwd en ik heb mij fysiek erg goed kunnen voorbereiden. Ik kijk er dan ook erg naar deze wedstrijd uit en samen met mijn vertrouwde teamgenoten, aangevuld met Amro Al-Hamad, zal ik er vanzelfsprekend alles aan doen om een mooi resultaat te behalen!

Stienes Longin Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons