van der Horst

24H Zolder: MExT Racing Team goed bewapend richting zwaarste race van het seizoen

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Na drie overwinningen op rij in de Klasse Belcar 1 en twee podiumplaatsen algemeen staat het MExT Racing Team met de Porsche 991 Cup op een schitterende tweede plaats binnen het Belcar Endurance Championship. En dit op amper zes punten van de leidende Norma proto van Deldiche Racing. In de Klasse Belcar 1 voor GT wagens staat het West-Vlaamse team met drie zeges op rij uiteraard aan de leiding met vijftien punten voor op de Ferrari 458 van de familie Thiers. De topteams zitten op een zakdoek bijeen en zodoende zal de 24 Hours of Zolder een zeer spannende ontknoping kennen en een cruciale rol spelen in de titelontknoping.
Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - MExT Porsche 991 Cup
Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - MExT Porsche 991 Cup
Het Belcar Endurance Championship omvat vijf races waarvan er reeds drie achter de rug zijn. Door het feit dat tijdens de 24 Hours of Zolder aan de eindmeet dubbele punten te verdienen zijn, is het kampioenschap inzake puntentelling voor de start precies halfweg. MExT Racing Team is uitstekend aan het seizoen begonnen en wil uiteraard deze positieve lijn doortrekken en een vervolg breien aan de reeds drie geboekte overwinningen.


MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Om het doel kracht bij te zetten heeft team owner Lieven Goegebuer, die na meer dan drie jaar opnieuw het stuur in handen neemt, voor een indrukwekkende versterking gezorgd. Naast de reguliere rijders Koen Wauters en Xavier Stevens zullen ook Jeffrey Van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck hun opwachting maken binnen het MExT Racing Team. Kris Wauters zit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en moet dus forfait geven. Het wordt trouwens de eerste maal dat het MExT Racing Team de volledige 24 Hours of Zolder zal trachten te overbruggen. Vorig seizoen stond het team ook aan de start, maar mocht volgens het toenmalige BRCC reglement de wedstrijd verlaten na de eerste puntendeling na zes uren koers. Het tweede gedeelte mocht toen gebruikt worden als toenmalig schrapresultaat.

Lieven Goegebuer
Lieven Goegebuer
Lieven Goegebuer: “Als we onze titelambitie kracht willen bijzetten dan moeten we uiteraard aan de aftrap staan van deze Zolderse etmaalrace, al blijft het een wedstrijd die ons niet echt aanspreekt. Ik denk dat we over een zeer ervaren en homogeen kwintet beschikken dat onze positie binnen de Belcar met succes kan verdedigen. Koen Wauters heeft professionele verplichtingen op zondag en zal dus zijn verplichte rijtijd op zaterdag afwerken. Xavier en Jeffrey hebben reeds meerdere etmaalraces op hun palmares staan en Nicolas blaakt van vertrouwen na zijn winst met zijn Porsche 991
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Cup in de Supercar Challenge en zijn uitstekende prestaties in de Blancpain GT Sports Club. Jeffrey en Nicolas zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar, want ze deelden de SRT Corvette C6 ZR1 GTE vorig seizoen in de Supercar Challenge”.
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
“Wat mezelf betreft; het is reeds meer dan drie jaar geleden dat ik nog in competitie reed. Ik heb reeds enkele testdagen achter de rug samen met Kris Wauters en Xavier Stevens. De aanpassing verliep zeer vlot en we zijn best tevreden met de vooruitgang die ik boekte. Ik denk dat we klaar zijn om onze leiderspositie te verdedigen en onze voorsprong verder uit te diepen,” aldus een optimistische Lieven Goegebuer.       


MExT Racing Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 5 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons