van der Horst

24H Zolder: Na 3H: Deldiche Racing Norma neemt de leiding over

Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Met net nog geen drie uren race op de klok nam een ontketende Tim Joosen de leiding van de race over van de PK Carsport Wolf bestuurd door Bert Longin. De Deldiche Racing Norma had eerder al even van de leiding kunnen proeven toen de leidende Wolf spinde maar De Cock moest de koppositie al snel weer afstaan. Met de opgave van de McDonald’s Racing Norma verloren we nu al één van de kandidaten voor de zege, de wagen vatte vuur bij het aansnijden van de Jacky Ickx chicane en het duurde even eer de vlammen konden gedoofd konden worden.
  • Hamofa Performance
PK Carsport – Wolf GB08
PK Carsport – Wolf GB08
De Bas Koeten Racing Wolf GB08 verloor aanzienlijk wat tijd in de pits, eerst werd de wagen gehinderd bij het binnenrijden door de KTM die voor de pitbox geparkeerd stond en daarna moest men overgaan tot het wisselen van de batterij en de dynamo. De wagen is nu weggezakt naar de achtste positie op 7 ronden van de leiders.

Door de problemen van de CN prototypes rukken de Porsche’s op in het klassement, de MeXT Racing Porsche nam de tweede plaats over van de PK Carsport Wolf toen deze binnenkwam om te pitten en de Speedlover #333 heeft de vierde plaats in handen. Na de Zwitserse Ligier die vijfde ligt volgen de twee Belgium Racing Porsche’s. De #99 verloor veel tijd bij het tanken omdat de desbetreffende pomp defecte was. Na de Wolf #11 volgt op de negende plaats de eerste toerisme wagen, de HOFOR Racing BMW CSL M3 #53. De Team Dejonckheere by Red Ant Racing BMW M235i Cup sluit momenteel de top 10 af.

--- UITSLAG NA 3H WEDSTRIJD (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons