van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing MSE, gemist podium

Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Het Genkse MSE kijkt met gemengde gevoelens terug op de 24 Uren van Zolder. In 2014 en 2015 onder leiding van Dominiek Paret telkens als klassewinnaar afgevlagd, kon het team dit jaar als gevolg van mechanische pech geen podiumplaats bemachtigen.
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Met 54 deelnemers aan de start, verdeeld over proto’s, GT’s en tourismewagens, beloofde editie 2016 een zware wedstrijd te worden. De piloten van de #245 BMW M235i, Peter Beckers, Jef & Bart Van Samang en Peter Van Delm, kregen daarom ook van teamchef Dominiek Paret de opdracht om het weekend rustig te starten en elk risico op de piste te vermijden.


Tijdens de kwalificaties werden geen onnodige risico’s genomen en het team kwalificeerde zich uiteindelijk op de 26e plaats algemeen en een 7e plaats in klasse 3.
Zaterdag dan om 16.30u de start. Droog weer, veel deelnemers en vooral opnieuw veel toeschouwers. Een 24u van Zolder zoals ze moet zijn.

Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Peter Beckers nam de start voor zijn rekening, en kon gedurende zijn dubbele stint rustig opklimmen in het klassement. De daaropvolgende pitstops en pilotenwissels verliepen efficiënt en net door het rijden van dubbele stints vocht het team zich doorheen de nacht naar een verdiende 11e plaats algemeen en een 3e plaats in de felbevochten klasse 3, met een comfortabele 3 ronden voorsprong op de wagen van VR Racing met o.a. Erik Qvick en Nico Verdonck. Maar met nog maar 3 uur wedstrijd voor de boeg plots drama: de BMW, op dat ogenblik met Peter Van Delm aan het stuur, kampte met een probleem in het stuurhuis. Vervangen duurde 30 minuten waardoor MSE een goede klassering aan haar neus voorbij zag gaan. Uiteindelijk werd de BMW M235i nog afgevlagd op een 19 plaats algemeen, en de 7e plaats in klasse 3.

Bart Van Samang
Bart Van Samang
Bart Van Samang: “Het was een zware en incidentrijke race. Natuurlijk is het spijtig van de technische pech terwijl het podium voor het grijpen lag, maar eigenlijk moeten we tevreden terugkijken op wat we deze wedstrijd als team gepresteerd hebben! Langs deze weg wil ik zowel het MSE-team bedanken voor hun inzet en ook onze trouwe sponsors die ons helpen dit waar te maken.”

Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Peter Beckers: “De dubbele stints maakten het enerzijds toch wel zwaarder maar anderzijds ook speciaal. Het is immers altijd jammer als je na een kortere stint terug uit wagen moet net op het ogenblik dat je je comfortabel voelt in de auto. Enkel jammer van de podiumplaats die binnen handbereik lag en ons toch ontglipt is. “

Dominiek Paret (teamchef): “Als je met een quasi nieuwe wagen aan de start verschijnt, smaakt een dergelijke panne natuurlijk dubbel zuur. Temeer omdat ik in mijn langjarige carrière in de autosport nog nooit een defect stuurhuis heb moeten vervangen.
Anderzijds kan ik alleen maar trots zijn op het team en de piloten. We hebben nogmaals aangetoond dat we in uithoudingswedstrijden, en zeker de langere, op alle vlakken kunnen wedijveren met de besten.”

MSE PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 25 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons