van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing PK Carsport

PK Carsport – Wolf GB08
PK Carsport – Wolf GB08
Het heeft niet mogen zijn voor de PK Carsport Wolf GB08 met startnummer #24 van Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën en Kris Cools. De 24 Hours of Zolder deed zijn naam van hardste race ter wereld weer alle eer aan en na een schitterende race van het kwartet in de open prototype, besliste een defecte uitlaat over winst en verlies. Het Limburgse team verdween bij het ochtendgloren uit de race en alleen de ambitie voor een revanche in 2017 bleef na de race nog over. PK Carsport wint wel in de BMW M235i Racing Cup. klasse
  • Powercars
Voor volle tribunes en met een gridwalk waar niet minder dan 7.000 bezoekers elke minuut van genoten, gingen de maar liefst 54 deelnemers aan de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder onder een heerlijke zomerzon van start. Onder hen de recordwinnaar met 6 zeges Anthony Kumpen, 5-voudig winnaar Bert Longin, ex-winnaar Frank Beliën en duivel-doet-het-al Kris Cools. Het was Bert Longin die de start van de race voor zijn rekening nam en de officiële Wolf GB08 was meteen in de voorste gelederen te vinden.
 
Anthony Kumpen: “We zaten mee in de kopgroep en de eerste zeven uur van de wedstrijd hadden wij, afhankelijk van de pitstopstrategie, de leiding ook in handen. Na zes uur racen lagen wij vooraan, in een hele mooie strijd verwikkeld met onze concurrenten. We zaten goed qua strategie, de auto deed het voortreffelijk en het hele team was uitermate scherp. Onze wagen liep werkelijk als een klok en we hadden meer dan een goed oog in het vervolg van de wedstrijd.
 
Jammer genoeg werd ook tijdens deze editie van de 24 Hours of Zolder nog maar eens duidelijk dat in sport alles mogelijk is. Frank Beliën werd na goed 7 uur wedstrijd het slachtoffer van een kleine aanrijding, maar wel één die er voor zorgde dat één van de radiatoren van de sportwagen beschadigd raakte.
 
Frank Beliën: “Het team verrichte een enorm mooie interventie om de wagen zo snel mogelijk weer de piste op te krijgen. Het was een stevige ingreep, maar we bleven net binnen de top 5 en zijn dan aan een onwaarschijnlijke inhaalrace begonnen. Iedereen was bijzonder gemotiveerd en net over halverwege de race stonden we weer virtueel op het podium. Onze achterstand werd ook kleiner en gezien het verdere verloop van de race voor de concurrenten, was eigenlijk alles nog open.
 
Jammer genoeg begaf even voor driekwart wedstrijd de uitlaat van de Wolf GB08 het.
 
Bert Longin: “De uitlaat brak af, tja, een euvel dat niet meer was te herstellen. We dienden dan ook de handdoek in de ring te gooien… Ik baal hier echt van, want een zege behoorde zeker nog tot de mogelijkheden.
 
In de BMW M235i Racing Cup ging de zege wel naar de PK Carsport BMW van Maxime en Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Max Van Splunteren. Zij zetten ook een definitieve stap naar de titel in de BMW M235i Racing Cup.

PK Carsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 22 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons