van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Zolder was de derde afspraak van de TCR Benelux 2016, meteen ook de tweede op Belgische bodem. Op de Limburgse omloop werkten de deelnemers van de gloednieuwe toerwagencompetitie hun wedstrijden af op donderdag en zaterdag, uiteraard in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder. Steve Vanbellingen stond zo voor een zwaar weekend, met één uithoudingsrace in de TCR Benelux, twee sprints op zaterdag en uiteraard, vanaf 16u30, de 24 Hours of Zolder zelf. De TCR Benelux werd geen meevaller voor Steve Vanbellingen, de 24 Hours of Zolder werd voor Steve Vanbellingen en het hele team van Comparex Racing wel een topper van formaat.
24 Hours of Zolder leveren loon naar werken voor Comparex Racing

Het werd een schitterende prestatie voor het team van Comparex Racing in een editie van de 24 Hours of Zolder die echt alles had: spanning, veel publiek met 30.000 mensen in de tribunes, sensatie en vooral een prachtig resultaat voor het team van Comparex Racing.

Tom Van Rompuy/Wiebe Wijtzes/Steve Vanbellingen/Johan Huygens
Tom Van Rompuy/Wiebe Wijtzes/Steve Vanbellingen/Johan Huygens
De drie BMW finishten algemeen op de 12de, 13de en 14de plaats, op 54 gestarte deelnemers en bovendien werden ook twee bronzen medailles behaald in de klassen Belcar 3 en Belcar 4. De wagen van Steve Vanbellingen, Tom Van Rompuy, Wiebe Wijtzes en Johan Huygens met startnummer 21, behaalde een sterke 3de plaats in de Belcar 4, met… 0,177 seconde voorsprong op de zusterwagen van de broers Alain en Patrick Franssen, Erik Bruynoghe, Christophe Nivarlet en Donald Molenaar. “Derde en vierde in een zwaar bezette klasse, na toch wel wat pech voor onze wagens, want kleine incidenten hebben ons toch wel wat tijd gekost”, aldus teammanager Edgard Terium. Het team is blijven strijden en we hebben de moeilijke situatie omgezet in een collectief sterk resultaat. Ik ben echt opgetogen over het resultaat van onze rijders, de technische crew en de beide BMW!”

VR / Qvick Racing - BMW M235i Cup
VR / Qvick Racing - BMW M235i Cup
Net voor de beide wagens die werden gerund door EMG, finishte de Comparex by Qvick / VR BMW M235i Racing Cup derde in de Belcar 3 en de Cup voor de mooie BMW M235i. Dirk Van Rompuy, Nico Verdonck, Vincent Verschueren en Erik Qvick zelf mochten dus ook naar het podium.
Steve Vanbellingen heeft er dus weer een editie opzitten en mag opnieuw met een podium naar huis, “het tweede in lange wedstrijden deze zomer, na Palanga. Uiteraard is dat fantastisch!”

TCR Benelux: weer pech voor Vanbellingen-Dermont

De lange race van de TCR Benelux leek goed te beginnen voor het duo in de Golf van Milo Racing, David Dermont en Steve Vanbellingen. De Duitse GTi draaide goed mee, maar een aanrijding maakte een einde aan de opmars van het duo.

Steve Vanbellingen: “Dit is weer maar eens pech in de TCR… We hebben echt meer testen nodig en meer kilometers om progressie te maken en dit is dus niet wat we nodig hadden.”

In zijn twee sprintwedstrijden was het ook een dubbel gevoelen voor Vanbellingen: “Ik reed naar een negende plaats in de eerste race, maar in de tweede wedstrijd hadden we weer pech en was het ook weer voortijdig afgelopen. Hoopgevend waren wel de beide 7de plaatsen van mijn teamgenoot David Dermont in de 3de en 4de race op zaterdag.”

Steve Vanbellingen Press
Foto's: Steve Vanbellingen - EMG Motorsport

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 22 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons