van der Horst

24H Zolder: Pechduivel laat Longin, Piessens, Van Laere en Al-Hamad niet los

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
De 24 Hours of Zolder heeft voor Stienes Longin, Thomas Piessens, Sven Van Laere en Amro Al-Hamad niet het gewenste resultaat opgeleverd. Nadat hun #11 Wolf GB08 van Bas Koeten Racing dankzij een kanonstart een tijdlang aan de leiding vertoefde kregen ze te kampen met diverse kleine en al wat grotere problemen. Longin, Piessens, Van Laere en Al-Hamad finishten dan wel derde in de klasse Belcar 2 maar met een 17de plaats algemeen en twee equipes die hen voorbijgaan in de tussenstand voor het kampioenschap kunnen de heren niet echt tevreden zijn.
Van Laere/Piessens/Al-Hamad/Longin
Van Laere/Piessens/Al-Hamad/Longin
Moe maar toch voldaan na deze 24 Hours of Zolder”, klinkt het bij Stienes Longin. “We waren aan de start gekomen met podiumambities en stiekem hadden we een beetje op winst gehoopt. Onze kwalificatiesessies verliepen goed en bij de start van de race kon ik de leiding nemen. Na enkele uren kregen we echter motor- en schakelproblemen en ondanks het snelle en accurate ingrijpen van het team van Bas Koeten Racing leek de achterstand onoverbrugbaar toen onze #11 Wolf terug op de piste verscheen. Door een strak tempo te rijden en dankzij een goede strategie kwamen we echter terug in de top 5. Helaas sloeg het noodlot toe en vatte onze wagen vuur. De vlammen werden snel geblust, maar de herstellingswerken sloegen ons terug naar de kelder van het klassement, met het gekende eindresultaat tot gevolg.” Toch zag Longin junior ook positieve zaken. “Als team hebben we goed gepresteerd, van rijder tot mechanieker. Iedereen heeft het uiterste gegeven en we pakken eigenlijk best wel veel punten in onze klasse en kunnen ook tevreden zijn van onze snelheid in de race en over de samenhorigheid binnen het team.”
 
Bij Thomas Piessens is de ontgoocheling groter, want de derde plaats in de klasse Belcar 2 vindt hij maar een magere troost. “Ik kan het kort samenvatten: teleurgesteld in het resultaat, maar niet in het team”, zegt Thomas. “De start was prachtig, maar zoals Stienes reed vermeldde bleef de pechduivel niet lang uit en vielen we terug naar een 30ste plaats. Nadat elk van de rijders in de aanval was gegaan, waren we op 9 uren voor het einde al weer in de strijd voor de vierde plaats. Onze podiumambities mochten we helaas helemaal opbergen toen er een kleine brand ontstond na een olie lekkage aan een drukmeter. Hierdoor werd de kabelboom deels verbrand en werden we gedwongen tot een langdurige reparatie. Daarna was de 17de plaats algemeen het hoogst haalbare. De 3de plaats bij de prototypes is dan ook maar een magere troost. Ik heb wel genoten van mijn stints en de algemene sfeer en gedrevenheid binnen het team. De factor geluk was het enige wat ontbrak dit jaar…”
 
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Een rollercoaster van emoties", zo omschrijft Sven Van laere zijn turbulent weekend, vol van ups en downs. “Toen ik in de regenachtige ochtend na onze fantastische nachtelijke inhaalrace de Mext Porsche (die uiteindelijk 2de algemeen finisht) voorbij ging naar de vierde plaats was er plots terug de hoop dat een algemeen podium mogelijk was. Helaas moest ik enkele ronden later een brandende wagen aan de kant zetten met de gekende gevolgen... Maar net als mijn teamgenoten ben ik ontzettend fier en trots op iedereen die betrokken is in dit avontuur en onthoud ik vooral de niet aflatende vechtlust van zowel piloten als team om absoluut deze race te finishen en niet toe te geven aan de technische pech!

Stienes Longin Press/MMP Press serviceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 22 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons