van der Horst

24H Zolder: Pedro Bonnet maakt zijn debuut in topteam

Pedro Bonnet-Jan Gabriëls-Christoff Corten
Pedro Bonnet-Jan Gabriëls-Christoff Corten
Pedro Bonnet zal volgend weekend de 24 Hours of Zolder rijden met wat voor hem geldt als ‘een dreamcar binnen een dreamteam’. De Limburger tekent immers present in een Porsche 991 Cup van Belgium Racing. Samen met de broers Frank & Hans Thiers, Danny De Laet en Christoff Corten zal Bonnet trachten om een goed resultaat neer te zetten.
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet, die destijds het mooie weer maakte op de rallycrosscircuits in België en Europa, heeft reeds in 2013 het geweer van schouder gewisseld en wou debuteren op circuit. Om niet onmiddellijk met een dikke GT uit te pakken tekende hij present bij JJ Motorsport in de BMW Clubsport Trophy. Hij werd meteen kampioen en ook tijdens de 24 Hours of Zolder pakte hij de grootste beker in zijn Klasse. In 2014 bleef het stil rond de Limburgse zakenman, maar in 2015 dook hij terug op tijdens de Zolderse etmaalrace in een BMW Clubsport en opnieuw won hij zijn Klasse.

Tijd om een vitesse hoger te schakelen?

Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet: “Net als in rallycross, toen ik gefascineerd raakte door de Supercars, was ik ook onmiddellijk onder de indruk van de GT’s op circuit. Ik moest me eerst een beetje omscholen, maar ik denk dat de tijd momenteel rijp is om in een Porsche te rijden. Niet onmiddellijk in een korte sprintrace, maar tijdens een 24-uursrace waarin je enorm veel kan bijleren”.

“Ik ben Patric Derdaele en Jan Gabriëls enorm dankbaar dat ze me de kans geven om met een topwagen in een topteam aan de start kan komen. Toch een teken dat er vertrouwen is. Ik heb één training achter de rug in de regen en alles viel best mee. Belgium Racing is enorm professioneel en ik kon mijn data onmiddellijk vergelijken met de andere teamleden die aanwezig waren. Verder had ik nog nooit de kans om te worden begeleid door een ingenieur, kinesist en voedingsspecialist tijdens een race”.Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
“We rijden op de tweede wagen van het team met het nummer twee op de deuren. Het nummer waarmee de broers Thiers momenteel hun derde plaats algemeen verdedigen in het Belcar en de tweede plaats in Belcar 1. De verantwoordelijkheid is dus vrij groot. Ik ga me zodoende dus zo goed mogelijk aanpassen aan de belangen van de broers Thiers binnen hun kampioenschap. Verder wordt het genieten van de power en hopelijk kan ik voor de Zolderse klassieker toch nog eens trainen in droge weersomstandigheden,” besluit Pedro Bonnet.    

Foto's: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op zondag 14 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons