van der Horst

24H Zolder: PK Carsport wil met Wolf GB08 voor de zege gaan met erg sterk rijderskwartet

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
38 edities van de 24 Hours of Zolder zijn er al de revue gepasseerd en in één wagen vinden we niet minder dan 12 zeges van de keiharde race in het Belgische Limburg. De PK Carsport Wolf GB08 is uiteraard de raceauto waarin hopen ervaring en bakken snelheid het samen zullen doen. Wie het racende kwartet in deze Italiaanse prototype tijdens de wedstrijd op 20 en 21 augustus is? In willekeurige volgorde: de snelle Leuvenaar Bert Longin, de levende Limburgse autosportlegende Anthony Kumpen, de al even Limburgse zoon van de stichter van de bekende omloop, Frank Beliën en de West-Vlaamse specialist van de open wagens, Kris Cools. Het viertal wil komend weekend op Circuit Zolder voor een nieuwe zege gaan en zo een einde maken aan enkele seizoenen waarin het net niet lukte voor de prototypes.
  • St. Paul
We zijn op 20 en 21 augustus aan de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder toe en ondertussen is de wedstrijd al enkele seizoenen weer uit het dal geklommen. De 24 Hours of Zolder zijn zonder meer de grootste Vlaamse autosportwedstrijd van het seizoen en het mag dan ook niet verwonderen dat heel wat bekende namen de strijd om de zege zullen aanbinden. Wat dacht u van Bas Leinders, mogelijk Marc Goossens, Steve Vanbellingen of Koen Wauters. Zij moeten in hun toerwagens en GT’s als ze willen winnen alvast voorbij het kwartet Bert Longin, Anthony Kumpen, Frank Beliën en Kris Cools. Zij doen het dus in een Wolf GB08. De vier musketiers hebben zo hun idee waarom de PK Carsport Wolf GB08 zondag om 16u30 als eerste over de meet zou kunnen komen…
 
Bert Longin: “Ik denk dat iedereen weet hoe sterk PK Carsport als team is. Bovendien krijgen we steun van Wolf en denk ik dat we met ons vieren een homogeen kwartet vormen. Dat zijn heel belangrijke elementen in een lange race als die van Zolder. Voor mij is het nog meer bijzonder, want ik moet om te winnen… voorbij mijn zoon Stienes die in een identieke wagen zit. Het wordt een schitterende strijd voor iedereen, maar voor ons heeft het echt wel iets bijzonders!
 
Kris Cools: “Ik heb gekozen voor PK Carsport en de snelle heren die al aan het stuur van de wagen zaten. Iedereen weet dat ik een liefhebber ben van de open prototypes, ik heb in het verleden onder meer met Ligier gereden en ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen met de prototypes kunnen winnen. En als er eentje moet winnen, laat het dan uiteraard onze wagen zijn.
 
Anthony Kumpen: “Ik ben uiteraard gefocust op de race zelf, die ik net als mijn vrienden wil winnen! Maar evengoed is deze derde opeenvolgende editie met een vol deelnemersveld een overwinning voor de autosport in onze regio! Ik heb al gehoord dat alle VIP-plaatsen goed vol zitten en dat heel wat mensen gaan afzakken naar de omloop voor een mix van autosport en ambiance, met bovendien goede dansmuziek op zaterdagavond!
 
Frank Beliën: “Ik heb uiteraard al één keer gewonnen met deze heren in de Porsche van Jo Jamers en nu gaan we daar een zege bijdoen in een open wagen. Ons team kent de race, wij hebben de wagen ondertussen onder de knie en we gaan de pech van de eerste races van het seizoen doen vergeten. Ik heb er alvast veel zin in!
 
Hoe dan ook alle deelnemers hebben er zin in, en dat vanaf donderdag 18 augustus als de trainingen en kwalificaties plaats vinden. Na een zeer mooi randprogramma met TCR Benelux en VW Fun Cup, start de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder zaterdag om 16u30.

PK Carsport Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons