van der Horst

24H Zolder: Porsche opnieuw primus tijdens de tweede vrije testsessie

Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
De Speedlover Porsche 991 van Soenen/Vervisch/Jonckheere/Detavernier heeft bij de tweede vrije testsessie de snelste tijd neergezet. Met een rondetijd van 1:36.226 was de Porsche 0.691 seconde sneller dan de Deldiche Racing Norma van de De Cock/Joosen/Dejonghe/Bouvy en 1.386 seconde sneller dan de Bas Koeten Wolf van Longin/Piessens/Van Laere/Amro. In tegenstelling tot de eerste vrije training was het al heel wat drukker op de baan, 51 wagens kwamen nu in actie.
VDS Racing Adventures - Focus V8
VDS Racing Adventures - Focus V8
Al bij al verliep de tweede vrije sessie rustig, enkel bij de aanvang van de training was er enige animo toen kort na elkaar de VDS Adventures Focus V8 en de JJ Motorsport BMW Clubsport in de fout gingen in de eerste linkse. Terwijl de Focus zijn weg kon verder zetten moest de BMW bevrijd worden uit de grindbak.
PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Met de vierde tijd vinden we nog een CN prototype terug met de McDonald’s Racing Norma van Bouillon/Boeykens/Houthoofd/Burrick die een tijd van 1:38.122 liet optekenen. De top vijf werd afgesloten door de PK Sport Wolf van GB08 van Kumpen/Longin/Beliën die zijn snelste ronde aflegde in 1:38.221. Een snelle tijd stond echter niet op het programma bij PK Sport, de Wolf was immers uitgerust met een hele batterij aan filmcamera’s die de nodige opnames moesten maken in het kader van de tweede reeks van de TV serie “Spitsbroers”.

De MExT Porsche en de Belgium Racing Porsche’s #99 en #2 volgden op de tabellen. De Hamofa Motorsport BMW M3 GTR was de snelste in de Belcar 3 klasse met een dertiende tijd algemeen, in de Belcar klasse 4 ging die eer naar de HOFOR Racing BMW CSL M3, die een elfde tijd algemeen liet noteren. De GD Sport BMW #58 eindigde dan weer bovenaan in de klasse 5.

--- UITSLAG FREE TESTING 2 24 HOURS OF ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons