van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Didier Van Dalen en Amaury Richard

Het openingsseizoen van de TCR Benelux is op kruissnelheid. Drie maanden na de memorabele start in Spa-Francorchamps, bereiken we van 18 tot 20 augustus al de helft van het seizoen op het circuit van Zolder, waar in het voorprogramma van de gelijknamige 24 Uren wordt gereden.
In de vorige meeting, verreden in Zandvoort (Nederland), grepen Didier Van Dalen en Amaury Richard net naast de eerste zege voor de Volkswagen Golf GTI #3 in dit kampioenschap georganiseerd door Kronos Events. De twee jongeren reden zich wel in de kijker en bevestigden dat ze vastbesloten zijn om de kleuren van Delahaye Racing willen laten schitteren in de kopgroep.

Ze trekken dan ook bijzonder gemotiveerd naar de derde manche, waar ze af willen rekenen met de pech die hen al het ganse seizoen achtervolgt. Als kers op de taart kunnen ze in Zolder racen voor volle tribunes, want de race wordt verreden in het kader van de 24 Uren van Zolder. Vorig jaar lokte dit evenement 25.000 toeschouwers naar het circuit in de buurt van Hasselt.

 « Met de 50 punten die we verloren in Zandvoort erbij, zouden Amaury en ik vierde staan in het kampioenschap," vertelt Didier Van Dalen. "Maar, men mag niet blijven hangen in het verleden. De tegenslagen in het begin van het seizoen hebben onze titelkansen gehypothekeerd, maar we hebben nog altijd een kans op de Top 5. In Zolder hebben we in de eerste plaats de bedoeling om de valstrikken te ontwijken en om zoveel mogelijk punten te scoren. Eén zaak staat vast: ze zullen ons niet vergeten. »

« Zolder is geen onbekend terrein," benadrukt Amaury Richard. "We hebben er in juni al een testsessie afgewerkt met Delahaye Racing. We hebben toen heel wat informatie opgedaan, maar de testdag verliep vooral ook zonder enig probleem. Didier kent dit circuit bovendien heel goed dankzij de VW Fun Cup. Om maar te zeggen dat we rekenen op deze manche om eindelijk verlost te geraken van de pech die ons seizoensbegin ruïneerde. We ambiëren een plaats in de kopgroep. En, waarom zouden we niet kunnen mikken op de zege als de omstandigheden een keertje in ons voordeel uitdraaien. »

Delahaye Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 17 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons