van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Johan Huygen

Tien jaar opeenvolgend diende Johan Huygens wegens beroepsbezigheden afwezig te blijven bij een race waaraan hij zo graag had deelgenomen: de 24 Hours of Zolder. In 2016 is het dan eindelijk mogelijk voor Johan, die aan zal treden met de BMW E92 GTR #21 van EMG Motorsport, het team dat ook instaat voor het runnen van de bolide van Huygens in het BGDC-kampioenschap...
  • Hamofa Performance
“Ik keek telkens uit naar een deelname aan de Zolderse etmaalrace, maar tien jaar na elkaar viel de race samen met de grootste fietsenbeurs ter wereld, waar ik vanzelfsprekend beroepsmatig aanwezig dien te zijn”, opent Johan Huygens. “Maar door het feit dat de 24 Hours of Zolder dit jaar vrij vroeg op de kalender staan, heb ik nu dus wel de mogelijkheid om aan de start te verschijnen. Logischerwijze koos ik voor EMG Motorsport, het team dat tot onze tevredenheid ook de wagen runt waarmee ik in het BGDC diverse zeges en ereplaatsen behaalde.”
 
Die goede resultaten in BGDC en ook een reeks overwinningen in hoog aangeschreven streetkarting wedstrijden bewijzen dat bij Johan Huygens de conditie alvast op punt staat. Huygens, die een specialist is van achterwiel aangedreven wagens – met voorkeur voor BMW – vangt het avontuur aan met de steun van Willy Naessens Group en Scott Bikes. “Mijn dank gaat dan ook uit naar deze partners die mij reeds langer steunen en het nu dus ook mogelijk maken dat ik de 24 Hours of Zolder kan afwerken. Samen met EMG Motorsport en met mijn teamgenoten Steve Vanbellingen, Wiebe Wijtzes en Tom Van Rompuy zal ik er alles aan doen om hen met een goed sportief resultaat te bedanken. Aan voorspellingen ga ik me niet wagen, want bij een etmaalrace kan de pechduivel totaal onverwacht en onder alle vormen de kop op steken. Maar met deze auto, dit team en deze teamgenoten moeten we in normale omstandigheden hoog kunnen scoren”, besluit een glunderende Johan Huygens.
 
De 24 Hours of Zolder gaan door op 18, 20 en 21 augustus aanstaande. Op donderdag 18 augustus worden de trainingen en kwalificaties afgewerkt, terwijl de wedstrijd zelf van start gaat op zaterdag 20 augustus om 16u30.

Johan Huygen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 6 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons