van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing MSE - Hopen stiekem op podium

Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
De 24 Uren van Zolder is intussen aan haar 38e editie toe. Ook dit jaar wordt verwacht dat dit een topevenement zal worden! Het Genkse Motorsport Services & Engineering zal één van de deelnemers zijn met de BMW M235i in een volgeboekt startveld van maar liefst 55 wagens. MSE zet voor deze editie haar BMW M235i in met het zeer ervaren pilotenkwartet Peter Beckers, Jef & Bart Van Samang en Peter Van Delm. De piloten kunnen op hun beurt rekenen op een team dat veel ervaring heeft met endurance wedstrijden en telkens haar visitekaartje afgeeft als het gaat om snelle en efficiënte pitstops.
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
Motorsport Services & Engineering - BMW 235i Cup
“We starten een 24-uurs race in eerste instantie met de ambitie om te finishen”, laat Bart Van Samang weten. “Maar stiekem hopen we natuurlijk wel op een podium, omdat we weten waar we als team toe in staat zijn. De rijdersbezetting is top en met de strategische ervaring van het MSE team hopen we hoog in het klassement te kunnen eindigen”.

Een 24-uurs race is natuurlijk slopend, zowel voor wagen als piloten. “Het blijft echter een mechanische sport, en daarom zal elke piloot zich moeten houden aan de orders van het team qua rondetijden”. “Het heeft geen zin om continue met de wagen op de limiet te rijden; we gaan voor klokvaste rondetijden maar met dit viertal is dit perfect mogelijk, dat heeft het verleden al bewezen”, laat teamchef Dominiek Paret weten.
 
MSE press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons