van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Steve Vanbellingen

De Leuvense allrounder Steve Vanbellingen staat voor een nieuwe grote uitdaging dit seizoen. Op 20 en 21 augustus wordt de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder verreden en de ambities van de Leuvenaar en met hem het hele team van Comparex Racing zijn stevig. Het team zet drie BMW in, met als doel sterke resultaten in de diverse klassen. De wagen van Vanbellingen en co beoogt ook een mooie plaats in de top 10 van de algemene rangschikking. Maar alvorens Steve Vanbellingen zaterdag 20 augustus omstreeks 16u30 van start gaat met zijn BMW in de harde 24-uursrace op Limburgse bodem, zal hij er al de wedstrijden van de TCR Benelux hebben afgewerkt, maar dan in zijn VW Golf Gti van Milo Racing. Hoe dan ook, Steve Vanbellingen zal na het komende weekend op de omloop van Circuit Zolder zonder meer de noemer marathonman verdienen.
  • Powercars
De 24 Hours of Zolder zijn een klassieker en de klassieker kende enkele jaren geleden zijn wedergeboorte als grootste wedstrijd van Vlaanderen. Één van de rijders die nooit, ook niet tijdens de moeilijke edities met weinig deelnemers heeft opgegeven, is Steve Vanbellingen. Hij bleef consequent aan de start verschijnen en is er nu, nu de startgrid weer helemaal vol staat, uiteraard ook weer bij.
Steve Vanbellingen: “Ik heb steeds geloofd in een revival en die is er dan ook gekomen. Zonder die enkele rijders die hadden volgehouden, de mensen aan het roer in Zolder en de sponsors en partners die ook dan hebben doorgezet, was die revival er niet gekomen. Ik ben er fier op dat ik steeds ben blijven werken om hier weer te staan, met een weekend vol topautosport, een weekend met heel wat publiek en een weekend met een schitterende ambiance, naast en op de piste.

De 24 Hours of Zolder betwist Steve Vanbellingen met de Comparex Racing by EMG Motorsport BMW M3 E92 GTR met het startnummer 21. Uiteraard vinden we in de wagen ook de vaste Belcarcollega Wiebe Wijtzes terug. Zij krijgen voor de etmaalrace in Zolder versterking van Tom Van Rompuy en Johan Huygens. Tom was er enkele weken geleden bij tijdens de 1000 Km van Palanga en reed vorig jaar ook de lange Limburgse race met Vanbellingen. Johan is een vaste waarde in het BGDC-kampioenschap.
 
Steve Vanbellingen: “Onze ambitie is in de eerste plaats een regelmatige race te rijden, zonder brokken en zonder te veel tijd in de pitlane door te brengen. Ik ben ondertussen toch wel een vaste deelnemer van deze race en meer dan elders win je de race hier in de pitlane. Voeg daar een goede strategie aan toe, wat geluk en goed werk van de piloten en je eindigt hoog. Onze stille droom? Een plaats rond de top 5… Ik denk dat als alles klopt, dat haalbaar moet zijn. En uiteraard ambiëren we dan ook de zege in onze klasse.”
 
Noteren we nog dat Comparex Racing ook de #22 BMW M3 (by EMG Motorsport) en de #34 BMW M235i (by VR/Qvick Racing) inzet.
 
Uiteraard zien Steve Vanbellingen en David Dermont ook in alle races van het TCR Benelux in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder!

Steve Vanbellingen Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons