van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing van Christoff Corten

Zijn vierde 24 Hours of Zolder is het al, naast vijf deelnames aan de 24 Uur van Spa en daarnaast wedstrijden in de Blancpain GT Series, de Belcar en andere mooie kampioenschappen… En toch is hij nog maar 24, ChristoffCorten, de Vlaams-Brabander die van de lange wedstrijden zijn specialiteit heeft gemaakt. Dit seizoen is hij zonder meer één van de sterke outsiders van de Limburgse uithoudingsrace, die start zaterdag 20 augustus om exact 16u30. Corten deelt een Porsche 991 GT3 Cup van het Limburgse succesteam Belgium Racing met Hans en Frank Thiers – voormalig tweevoudig winnaar -, Danny De Laet en Pedro Bonnet.
Het is even geleden dat ik nog in een racewagen zat”, glimlacht de immer vriendelijke Christoff Corten als hij na het testen met de Porsche 991 GT3 Cup de box van het Limburgse team inwandelt. “Ik ben geen professionele rijder, maar ik blijf me meteen goed voelen achter het stuur van zo’n wagen, zeker een Porsche 911. Meer nog, ik geniet echt van elke meter die ik kan rijden.
 
Corten won in het verleden onder meer zijn klasse met de Duitse marathonwagen in de 24 Uur van Spa, naast een vierde plek in een identieke wagen in de Limburgse klassieker. Vorig seizoen behaalde hij nog een ereplaats in de Am-categorie van de 24 Uur van Spa en won hij zijn categorie in Zolder, “maar ik was ontrouw aan Porsche in 2015”, lacht hij. “In Spa was het met een Ferrari 458 GT3 en in Zolder met een BMW Clubsport. Maar dat wil dus niet zeggen dat ik niet meer met een Porsche 911 aan de slag kan… Integendeel, ik hou van de Porsche! Ik denk trouwens dat we tijdens de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder een goede en uitgebalanceerde equipe hebben, weliswaar niet een die voor de polepositie zal strijden, maar wel één die op uithouding naar voren zal rijden. Vooral tegen de prototypes zal in de aanvangsfase weinig in te brengen zijn, maar Zolder is een loodzware en lange race, waar de techniek enorm te lijden heeft. Wij gaan volgens een vast ritme rijden, proberen elke fout te vermijden en gaan zo richting het podium racen. Ondanks mijn leeftijd moet mijn ervaring zeker niet onderdoen voor die van mijn teamgenoten.
 
Corten doet het dit seizoen met een Porsche van Belgium Racing, het team dat de voorbije drie edities won!
 
Uiteraard is dat een pluspunt”, aldus nog de Hagelander Corten. “Belgium Racing is een bijzonder sterk team en ze kennen de Porsche als hun broekzak. Met de steun van Total kan ik hier aan boord stappen en ik kijk er echt enorm naar uit. Overigens, ik ben ook heel blij, als autosportliefhebber tout court, dat deze race weer een volle startgrid heeft en dat de supporters weer massaal naar ons autosportfeest komen. Afspraak voor wat mij komend weekend in Zolder!” 

Christoff Corten Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons