van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing van het RACB National Team

RACB National Team - Seat Leon Cup Racer
RACB National Team - Seat Leon Cup Racer
Goed een maand geleden behaalden de jonge rekruten van het RACB National Team in Zandvoort hun eerste zege in de zwart-geel-rode SEAT Leon. Sam Dejonghe en Denis Dupont ontdekten de smaak van de champagne en willen op Circuit Zolder in de wedstrijden van de TCR Benelux in het voorprogramma van de 24 Uur van Zolder een nieuwe topprestatie neerzetten.
Ze zijn uitgerust, fysiek nog scherper en meteen ook strijdvaardiger. In die mentale en fysieke conditie leven de laureaten van het Stuurwiel TCR Benelux naar de volgende meeting uit hun nog jonge carrière toe.

Ik heb enkele dagen vakantie genomen, maar heb vooral mijn fysiek programma tot op de letter uitgevoerd”, vertelt Denis Dupont. “Met vijf sessies van gemiddeld 1 uur en 20 minuten per week, is mijn fysieke conditie uitstekend.” “Voor mij geldt hetzelfde”, bevestigt Sam Dejonghe. “Ik ben helemaal klaar om deze derde afspraak van de kalender, de tweede op Belgische bodem, aan te vatten.

Ze wonnen de uithoudingsrace op Zandvoort en willen opnieuw met winst aanknopen dit weekend in Zolder.

Ik heb nog nooit op de Limburgse omloop geracet, maar ik reed er al vaak tijdens trackdays”, vertelt Denis verder. “Ik denk dat we weer bovenaan het podium kunnen staan, gezien de homogeniteit van ons team.” “Ik reed al vaker op Zolder, maar telkens met prototypes, niet met Toerismewagens”, merkt Sam op. “Dus ga ik deze uitdaging uiteraard vol aan, op de aanloop met zowel snelle als heel technische delen. Ik denk dat de kwaliteiten van onze SEAT Leon nog beter tot hun recht zullen komen op de Limburgse omloop dan in Zandvoort. En net als Denis geloof ik dat de homogeniteit van onze tandem een enorme troef zal zijn tijdens de uithoudingsrace. Voor de sprintraces weet ik niet hoe de waardeverhoudingen zullen liggen, maar we moeten ook daar stevige punten kunnen scoren.

Omdat de races van de TCR Benelux in het kader van de 24 Uur van Zolder plaats vinden, is de timing uitzonderlijk. De trainingen en uithoudingsrace worden op donderdag verreden, de sprints op zaterdag.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 17 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons