van der Horst

24H Zolder live op TV

Finish 24 Hours of Zolder 2015
Finish 24 Hours of Zolder 2015
In het weekend van 19 en 20 augustus vindt de 24 Hours of Zolder, een van de vijf races van het Belcar Endurance Championship, plaats in Circuit Zolder. ELEVEN SPORTS - een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten van wereldklasse op het scherm brengt - zendt live vanop ons Circuit het prestigieuze kampioenschap uit. ELEVEN SPORTS wordt bovendien titelsponsor van de 24 Hours of Zolder, dat vanaf nu dus als de ‘Eleven Sports 24 Hours of Zolder’ zal bekendstaan.
In de 24 Hours of Zolder strijden piloten, in bolides en in verschillende categorieën, tegen elkaar, zichzelf en de tijd. In 24u proberen ze zoveel mogelijk rondes te rijden op het Limburgse racecircuit. Naast gevestigde namen als Anthony Kumpen en de gebroeders Koen en Kris Wauters zal Tom Boonen, die na zijn wielercarrière een nieuwe uitdaging heeft gevonden in de autosport, in Zolder zijn 24u-debuut maken.

De 24 Hours of Zolder vormt samen met manches tijdens de TCR Benelux Belcar Trophy (in Spa), het New Race Festival, de Zolder Superprix en de Nascar Finals (alle drie in Zolder) het Belcar Endurance Championship. ELEVEN SPORTS heeft de exclusieve live uitzendrechten verworven voor de vijf evenementen van het Belcar Endurance Championship. In het weekend van 19 en 20 augustus zal met de 24 Hours of Zolder het startschot gegeven worden. ELEVEN SPORTS wordt bovendien ook de titelsponsor van het evenement, evenals van het volledige Belcar Endurance Championship.
Naast de live-covering van de race volgt ELEVEN SPORTS ook de piloten en hun teams in de aanloop naar de wedstrijd. Het geheel van live-verslaggeving, reportages en infotainment zullen de kijkers doorheen de 24 uur loodsen alsof ze er zelf bij zijn.

“De 24 Hours of Zolder is een begrip in de Belgische autosportwereld”, aldus Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, ELEVEN SPORTS. “Wij zijn dan ook verheugd dat de organisatie van het Belcar Endurance Championship de komende 5 jaar met ELEVEN SPORTS in zee wil gaan voor de live captatie van hun kampioenschap. De aanwezigheid van grote namen als Koen Wauters en Tom Boonen past binnen de strategie van ELEVEN SPORTS om topsport een lokale verankering te geven.” “Topsport met een lokale verankering live in beeld brengen, dat is een mooie invulling van onze ambitie. We kijken er dan ook enorm naar uit,” aldus Sven Pribylla, algemeen directeur, Circuit Zolder.

Circuit Zolder press - Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 13 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons