van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Christoff Corten

ChristoffCortenheeft een droom waargemaakt in de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de ELEVEN SPORT 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander won aan het stuur van de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, eenzitterhoop Gilles Magnus en de broers Hans en Frank Thiers, de zwaarste uithoudingsrace van de wereld. Christoff Corten heeft na vijf deelnames zijn zege in Zolder binnen en was iets na vieren ronduit de gelukkigste man van het circuit.
Zondag, 16u00, het nagelbijten is over, de zege is binnen. Hans Thiers rijdt de knalrode Norma over de meet van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en het team van Scuderia Monza by DVB RACING kan juichen. De eerste zege in de Limburgse klassieker voor een open prototype is binnen, na een wedstrijd waarin het team amper één oponthoud kende. Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers hebben samen met de snelle Brabander Corten voor een sensationele zege gezorgd. Naast hen op het podium staan nog twee teams van Norma, het succes voor de Franse prototypebouwer is dus compleet. Het spreekt voor zich dat de vreugde in het kamp van de winnaars enorm is.
 
"Ik weet niet wat zeggen... Ik heb echt de krop in de keel", vertelde Corten terwijl hij zijn teamgenoten één na één in de armen viel. "Ik heb een moeilijke race achter de rug, misschien zelfs niet mijn beste, maar dan toch winnen, wel ik moet de mannen met wie ik de auto gedeeld heb echt bedanken. Ik ben zo enorm blij."
 
De race zelf was er inderdaad één met heel veel valkuilen, want niet lang na de start viel er een enorme stortbui over Circuit Zolder, een stortbui die de nodige slachtoffers maakte. Bovendien kende het winnende team enkel malen een probleem aan de pompen van Circuit Zolder, waardoor tijd verloren ging waar dat niet zou mogen. Verder ging alles zoals het team het had gepland, zonder enige technische interventie en met een technische crew die iedere reguliere pitstop perfect uitvoerde.
 
“Maar ik maakte ook een foutje, door onder de normtijd te duiken en een drive through uit te zitten”, biecht een steeds eerlijke Corten op. “Nu goed, we hebben dit als team opgevangen en elkaar ook gesteund, want dit was echt een lange en harde race. Ik ben erg blij met deze zege, want een 24-uursrace winnen, is toch niet iedereen gegund. Misschien wordt dit wel de mooiste zege uit mijn carrière, dat kan, en daarom ga ik er extra hard van genieten.” 

Christoff Corten PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons