van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Gilles Magnus

Het was een kleine gok volgens sommige waarnemers, een 17-jarige eenzitterrijder in een loodzware uithoudingsrace… Maar wat Gilles Magnus in Zolder tijdens de 24-uursrace liet zien, was grote klasse. Samen met ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, meteen zijn mentor ook tijdens de race, en ChristoffCorten en de broers Hans en Frank Thiers, behaalde Magnus een onwaarschijnlijk knappe zege in de Scuderia Monza by DVB RACING Norma M20FC tijdens de Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
Met zijn 17 is Magnus meteen de jongste winnaar ooit in de Limburgse klassieker. Magnus wist dinsdag pas dat hij zou rijden, paste zich meteen perfect aan de uithoudingsspirit aan en vanaf de eerste meters liet hij zien dat hij uit het goede hout gesneden is, niet alleen in een eenzitter, maar ook in een prototype voor het langere werk. De race verliep perfect voor het team en de wagen was nooit uit de top van het klassement weg te denken.
 
“Ik weet niet wat te zeggen”, glunderde de winnaar na de wedstrijd. “Ik had nog nooit in Zolder gereden, kende dit soort auto’s niet en mijn wedstrijden duren nooit langer dan een half uur… Ik ben dus echt in het onbekende gesprongen en heb gedaan wat het team mij vroeg. Ik heb genoten van deze race en misschien moet ik wel overwegen om dit soort race ook wat meer te rijden.”
 
Ook binnen het winnende team Scuderia Monza by DVB RACING heeft, met een atelier in Willebroek, was men onder de indruk van het debuut van de jonge Antwerpenaar.
 
“We hebben hier jaren voor gevochten en we staan er eindelijk. Weet je dat ik dit misschien wel 100 maal heb gedroomd”, vertelt Frank Thuriaux, de man die de snelle rijders in goed banen leidt bij DVB RACING. “En wat een race van onze rijders, niet in het minst van de ‘kleine’… Gilles heeft ons allemaal verrast, we weten pas sinds dinsdag dat hij zou meerijden, als vervanger van de zieke Wolfgang Reip. Hij heeft dit uitzonderlijk goed gedaan.”
 
De focus van de jonge Antwerpenaar gaat nu terug naar de NEC Formula Renault 2.0 en het verdedigen van zijn leidersplaats in het kampioenschap. De volgende races vinden plaats op 14-15 september op de Duitse Nürburgring en een week later voor eigen publiek in Spa-Francorchamps, om het seizoen af te sluiten, begin oktober in Hockenheim. 

Gilles Magnus PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons