van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Gregory Eyckmans

De vijfde consecutieve deelname van GregoryEyckmans aan de Eleven Sports 24 Hours of Zolder was er weer een waar hij zijn stempel wist te drukken. Zijn team Carrosserie Vannerum werd tweede in Belcar 3 van het Belcar Endurance Championship, en niet minder belangrijk de eerste toerwagen in het algemeen klassement met de #16 BMW M235i. Eyckmans en zijn teamgenoten Marc en Johan Vannerum, Jean-Luc Behets, Nicolas Vandierendonck en Mark Wimmewisten een vlekkeloze race af te werken, en dat, in combinatie met het snelle werk in de pitlane van SRT, zorgde voor een mooi resultaat.
In de kwalificaties besloot het team om enkel de verplichte ronden af te werken. De BMW M235i #16 wist de 4e tijd in de klasse neer te zetten, goed voor de 26e tijd algemeen. Verder werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijd, zodat het team klaar was voor de belangrijke race op zaterdag.
 
Carrosserie Vannerum reed een foutloze wedstrijd zonder incidenten. Eyckmans reed om 01u00 een stint van drie uur en wist de directe concurrenten goed af te houden. Het doel was om na 6, 12 en 24uur zoveel mogelijk punten te verzamelen, en dat wist de snelle Limburger uitstekend waar te maken door de op papier snellere Cayman op 30 seconden achterstand te houden. Uiteindelijk finishte de #16 BMW M235i op de elfde plaats in het algemeen klassement. Dat is goed voor een tweede plaats in Belcar 3, na de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport. Bovendien eindigt de snelle BMW als eerste bij de toerismewagens, wat doorheen de geschiedenis van de 24 Uur van Zolder meermaals een prestigieuze ereplaats is gebleken.
 
Voor een tevreden GregoryEyckmans is dit de grootste overwinning van zijn carrière: “Ik ben meer dan tevreden over het bereikte resultaat,” verteltEyckmans. “De 24 Uur van Zolder was niet alleen mijn eerste wedstrijd, maar het is ook telkens het hoogtepunt van het jaar voor mij. Eerste worden in toerisme is niet alleen een speciaal gevoel, maar ook een stiekeme kinderdroom. Het volgende doel is om de 24u van Zolder algemeen te winnen… Bovendien wist ik ook mijn snelste tijd ooit op Zolder te verbeteren tijdens de ‘graveyard shift’, onder luid applaus van de hele Selleslagh Racing Team crew. Ik zou dan ook het hele team willen bedanken voor hun ongelofelijke prestatie met de snelle pitstops, alsook mijn partners BMW Van Den Broeck  en Autosportwereld.be die mij hebben geholpen dit last-minute project te realiseren!” aldus een enthousiasteEyckmans.
 
Eyckmans’ volgende wedstrijd is er een in de Clio Cup in oktober 2017, waar hij nog een gooi kan doen naar de eindzege.

Gregory Eyckmans PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons