van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Kronos Porsche Centre

De Porsche 911 (991) GT3 Cup in de kleuren van Kronos Porsche Centre maakte zijn opwachting in de paddock van 24 Uur van Zolder met een duidelijke ambitie: het podium in de categorie Belcar 1 voorbehouden aan de GT’s, en waarom niet het hoogste stapje van het podium in die klasse. Frédéric Bouvy, Damien Coens, Didier Van Dalen, Vincent Despriet en John Wartique vertrokken dus gemotiveerd voor deze topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship.
Alles begon goed op donderdag tijdens de kwalificaties. De Porsche met rugnummer 991 nestelde zich aan de poorten van de top-10 tijdens de eerste gechronometreerde sessie. Op het einde van de sessies, gedomineerd door de snellere prototypes, zette Frédéric Bouvy nog eens alles op alles en hij haalde er een negende tijd algemeen uit. Die plaats gaf toegang tot de Super Pole, waar de uiteindelijke top-10 zou vastgelegd worden. De oefening bestond uit welgeteld één snelle ronde. De Brusselaar deed het schitterend, want hij werd zevende algemeen en tweede Porsche 911 (991) GT3 Cup.
 
Voor volle tribunes, maar onder een dreigend wolkendek ging de wedstrijd zaterdag op 16u00 van start. Fred nam de start en voerde zo het ritme op, om de leiding te nemen in de categorie Belcar 1, synoniem voor een 5de stek algemeen.
 
Didier Van Dalen nam vervolgens het stuur van de Duitse machine over en nam heel even zelfs de vierde plaats algemeen over. Hij reed uiteraard op slicks toen de hemelsluizen plots open gingen. Wat eerst een lichte bui leek te worden, ontaardde in een verschrikkelijke stortbui. Na drie ronden besliste het team om de wagen binnen te halen en regenbanden te monteren. Het mocht echter niet zijn, want net bij het binnenrijden van de pitlane werden 6 wagens, waaronder de Porsche van Didier het slachtoffer van aquaplaning, en hij ging hard de muur in. Didier kwam er heelhuids uit, maar de schade aan de Porsche was te groot om nog verder te racen.
 
Nu ik er op terugblik, moet ik zeggen dat ik best gelukkig ben dat ik er zonder een schram ben uitgekomen”, aldus Didier. “De impact was enorm en onze Porsche is niet heelhuids uit het avontuur gekomen. Iets verder en de gevolgen waren veel minder erg geweest. Ik ben ontzettend ontgoocheld en triest voor het hele team, zeker voor de technische crew met Julien, Joël en Patrick die zo hard gewerkt hebben om de auto 100% voor te bereiden. Dit vraagt om een revanche tijdens de volgende race.”
 
“Misschien hadden we Didier een ronde eerder moeten binnen halen, zoals hij zelf vroeg, maar wij dachten echt dat het een korte bui zou zijn”, vertelt Damien. “Het is jammer voor het team, maar in die omstandigheden controleer je niet meer alles. Kijk wie er nog in die crash zat en je weet dat er niks aan te doen was”, onderlijnt Fred Bouvy.
 
We waren ongerust over Didier en het voornaamste is dat hij ongedeerd uit de crash is gekomen”, weet ook John Wartique. “Ik heb genoten van mijn terugkeer aan het stuur van een GT3 Cup en wil zeker nog eens racen met hen. Met dank aan het team, dat ik met hen de 24 Uur van Zolder kon rijden.”
 
“Ik onthoud vooral de goede momenten, die ik dit weekend mocht meemaken”, aldus Vincent Despriet. “Het is een klein, goed georganiseerd team, bewijs onze eerste pitstop waar we 24 seconden wonnen op de concurrentie. Dan heb je wat in je marge!”
 
Het hele team geeft nu al afspraak in oktober met als doel winst in de volgende race!

Kronos Porsche Centre Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons