van der Horst

24H Zolder: Reacties na de race

Algemeen Podium 2017 24 Hours of Zolder
Algemeen Podium 2017 24 Hours of Zolder
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2017 is achter de rug. De etmaalrace is de geschiedenisboeken in gegaan als een historische editie, een race waarbij voor de eerste maal in de geschiedenis van de Limburgse uithoudingsrace een CN-prototype met de grootste beker aan de haal ging. Autosport.be sprokkelde enkele reacties aan het podium.
  • LTF
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Jim De Cock (team manager Deldiche Racing Norma M20 FC #1 - 3de Algemeen, 3de Belcar 2). "Ik denk dat de term bittersweet is uitgevonden voor situaties als deze. We zijn blij met ons resultaat en het feit dat een CN-prototype met de zege aan de haal ging, maar ergens is er toch ook dat gevoel van frustratie over wat had kunnen zijn. Onze strategie klopte, achteraf gezien, perfect en dat ene probleempje wat we gehad hebben (gescheurde leiding naar de benzinepomp n.v.d.r.), heeft onze kansen op de zege eigenlijk gehypothekeerd. Als je kijkt hoeveel tijd we daarmee verloren, hadden we zeker kunnen strijden voor de zege. Dat doet echter geen afbreuk aan de prestatie van Scuderia Monza; ze hebben een schitterende race gereden. Hopelijk vormt deze zege ook de juiste promotie voor de CN-prototypes, Zolder leek wel even een mini-24 Uren van Le Mans!"

Christoff Corten
Christoff Corten
Christoff Corten (DVB Racing Norma M20 FC #2 - Winnaar 24 Hours of Zolder en Belcar 2). "Ik heb tijdens de race mijn slechtste stint ooit gereden met drie drive-through's wegens het niet-respecteren van de normtijd, maar anderzijds is dit de mooiste zege uit mijn carrière. We hebben de basis voor de zege gelegd in de beginfase van de race en eens we de nacht doorkwamen, hebben we het tempo iets verhoogd om de concurrentie onder druk te houden. Ik ben vanzelfsprekend enorm blij met deze zege, de eerste voor een prototype in de 24 Hours of Zolder."

BMW Team van der Horst - BMW E90
BMW Team van der Horst - BMW E90
Steven Dewulf (BMW Team van der Horst BMW E90 #88 - 23ste Algemeen, Winnaar Belcar 7c). "We kenden een moeilijk begin van de wedstrijd waarbij we heel wat tijd verloren. We werkten echter een dijk van een inhaalrace af en dat maakt het echt wel mooi. Bovendien was dit de eerste race die we met deze wagen reden, dus dat geeft deze prestatie nog dat tikkeltje meer glans. Ik ben enorm blij voor Robert (De Hoen, team manager n.v.d.r.). Hopelijk is dit het begin van veel mooie verhalen met deze wagen; we hadden zowel het team als de piloten om alles aan te kunnen."

Tom Boonen
Tom Boonen
Tom Boonen (Yokohama Power Racing Ford Mustang #9 - Uitgevallen). "Jammer dat het zo gelopen is, want ik had er echt zin in. Bovendien wilden zowel Chris (Van Woensel n.v.d.r.) als ikzelf dubbelstinten tijdens de nacht om echt te trachten het verschil te maken. Ik wilde echt zo graag de finish halen met de Ford Mustang en ik had ook het gevoel dat dat echt mogelijk was. Ik hoop dat de toekomst beterschap brengt, want zonder het ongeval hadden we het ver kunnen schoppen in deze race denk ik."

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
Frank Thiers (DVB Racing Norma M20 FC #2 - Winnaar 24 Hours of Zolder en Belcar 2). "Ik wist van in het begin dat we een serieuze kans op de zege hadden, maar je moet vanzelfsprekend uit de problemen blijven. Ik zie dit als een kantelmoment voor de 24 Hours of Zolder, zeker richting Porsche. Ik ben blij dat we uit de problemen zijn kunnen blijven, al hebben we wel voorzichtig gereden. Het was ook fantastisch om deze Norma over de meet te mogen sturen richting mijn allereerste zege in deze race, iets wat normaal voorzien was voor mijn broer Frank."

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche 991 #98 & #99 - 7de en 9de Algemeen, 3de Belcar 1 en 2de Belcar 7a). "Na de crash kregen we last van remproblemen en was de balans in de auto bij het remmen volledig zoek. Ik moet je niet vertellen dat er een begrafenisstemming heerste, dit was niet het scenario waar we ons aan hadden verwacht. Proficiat aan DVB Racing met hun zege, maar voor mij horen de proto's niet thuis in de Belcar. Ik zie ons dus zeker niet switchen naar een prototype, dat is voor mij niet de toekomst. De wagens zien er slechter uit vind ik en een proto-programma is moeilijker te verkopen aan sponsors."

LM Racing - Porsche 996
LM Racing - Porsche 996
Luc Moortgat (LM Racing Porsche 996 #96 - 19de Algemeen, 2de Belcar 7b). "Onze wedstrijd werd wat getekend door een schuiver tijdens de nacht. Er lag een oliespoor bij het aanremmen naar de chicane waarop onze wagen is beginnen schuiven. Ik ben dan ook enorm tevreden dat we op het podium zijn geëindigd. We hebben voor de start bewust gekozen voor een Porsche 996, omwille van de betrouwbaarheid. Die keuze heeft ons geen windeiren opgeleverd en bovendien was het een zeer leuke auto om mee te rijden. Ik ben dus een zeer tevreden man."

VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
Pascal Deckers (VDW Motorsport BMW Z3 #300 - 17de Algemeen, winnaar Belcar 4). "Fantastisch om nogmaals op de bovenste trede van het podium te staan! Ondanks het feit dat we over een van de oudste wagens in het startveld beschikten, hebben we niet echt grote problemen gekend. We zijn echter bewust traag gestart om de situatie te kunnen controleren. In de ochtend hebben we dan het tempo verhoogd om onze voorsprong uit te bouwen. Voor mij is deze zege het bewijs dat een wagen als de onze thuishoort in de 24 Hours of Zolder. "

QSR Racingschool - BMW 325i Clubsport
QSR Racingschool - BMW 325i Clubsport
Ayrton Redant (QSR Racingschool BMW 325i #57 - 20ste Algemeen, Winnaar Belcar 5). "Geweldig, deze zege! Zeker na de vorige race (debuut waar hij samen met broer Yannick meteen op het podium eindigde n.v.d.r.) Tot drie uur voor het zwart-wit geblokt leken we alles onder controle te hebben, tot plots onze motorkap open vloog en we met quasi geen zicht terug naar de pits moesten geraken. Eind goed al goed echter, door deze zege denken we zelfs niet meer aan dat probleem! Naar de toekomst toe, wil ik stap per stap werken; misschien dat we volgend jaar op een BMW M235i gaan rijden."

VR Qvick Racing Team - BMW M2 MARC V8 CAR
VR Qvick Racing Team - BMW M2 MARC V8 CAR
Tom Van Rompuy (VR Qvick Racing Team BMW M2 MARC V8 CAR #340 - 14de Algemeen, 3de Belcar 7a). "Ik ben tevreden met ons resultaat, zeker na wat er in de beginfase is gebeurd. We werden aangetikt door een prototype, waarna we tegen de muur vlogen en er vrij veel schade was. Zowel de radiator aan de voorkant als de ganse achterkant van de auto liep averij op. Nadien hadden we problemen met de stuurstang en ook een wiel dat loskwam. Ik ben dan ook heel blij dat we op het podium staan; een enorm dikke pluim voor het team!"

Marnik Battryn
Marnik Battryn
Marnik Battryn (Belgium Driver Academy Wolf GB08 #44 - 6de Algemeen, 4de Belcar 2). "Een etmaalrace is toch wel wat aanpassen; de omstandigheden verschillen gevoelig van deze tijdens een normale wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Ik heb getracht om zo constant mogelijk te rijden en ik denk dat dat wel gelukt is. Ik heb ook enorm veel geleerd dit weekend, niet in het minst van ervaren mannen als Pierre-Yves (Rosoux n.v.d.r.) en Vincent (Radermecker n.v.d.r.). Daarom ben ik eigenlijk ook best tevreden met de zesde plaats die we behaalden, zeker na de probleempjes die we in de race hadden."

Sven Pribylla - Lucia Gallucci
Sven Pribylla - Lucia Gallucci
Lucia Gallucci (Race Organisation Manager). "Het was een leuke wedstrijd met veel afwisseling en ik vind het mooi dat een proto won. De 24 Hours of Zolder 2017 was een interessante editie met spanning van begin tot eind. Ik vind het ook geweldig dat een dergelijke jonge rijder (Gilles Magnus n.v.d.r.) won; dat kan enkel maar positief zijn voor de Belcar en de autosport in het algemeen."

Kenneth Heyer - Sven Van Laere
Kenneth Heyer - Sven Van Laere
Kenneth Heyer (Belgium Racing Porsche 991 #98 & #99 - 7de en 9de Algemeen, 3de Belcar 1 en 2de Belcar 7a). "Ook al beweren enkele mensen binnen ons team het tegendeel, ik vind dat je niet kan verwachten dat we elke keer winnen. De winnaars van vandaag maakten geen fouten, wij wel; zo simpel is het. Ik denk dat dit, het feit dat een prototype wint, goed is voor het kampioenschap. Of wij overstappen naar een proto? Ik denk dat wij het verplicht zijn om met een Porsche te starten als je vier maal op rij met dat merk wint..."

--- UITSLAG 24 HOURS OF ZOLDER 2017 (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 21 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons