van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Kronos Porsche Centre

De Belcar Endurance kent komend weekend zijn hoogtepunt van het seizoen 2017 met de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Het Kronos Porsche Centre is in dat kampioenschap goed gestart, met als minst goede resultaat een tweede plaats voor de 911 (991) GT3 Cup met startnummer #991. De auto werd de voorbije weken, tijdens de zomerpauze, volledig gereviseerd: de aandrijfas, de cardans, de remmen en het elektrisch circuit ondergingen een stevige revisie. De technische crew van het Kronos Porsche Centre heeft dan ook uitzonderlijk werk geleverd.
Never change a winning team, luidt het gezegde, en daarom bestaat de harde kern van het team uit de vaste rijders van de Porsche 911 (991) GT3 Cup n°991, met name Frédéric Bouvy en Damien Coens, die eerder al de 24 Uur van Zolder reden, en uiteraard hun jonge teamgenoot Didier Van Dalen. Hij reed al meerdere malen de 25 Hours VW Fun Cup en nu maakt de Brabander zich op voor zijn eerste 24-uursrace in een GT-wagen.

Frédéric, Damien en Didier zullen echter niet alleen de 24 uur in Limburg afwerken. Ze kunnen daarbij rekenen op de jonge Luikenaar John Wartique. Hij startte in de Rencontres Peugeot Sport, vervolgens reed hij de Renault Clio Cup, en dan stapte de nu 27-jarige Wartique, tijdens het seizoen 2012 in de GP3 Series waar hij zijn visitekaartje afgaf. John, die ook als raadgever werkt voor Kronos Porsche Centre, kent de 911 (991) GT3 Cup zeer goed, want recent hij reed ook vooraan mee in de zeer sterk betwiste Porsche Mobil1 Supercup.

Last but not least is er ook Vincent Despriet, een van de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en zilveren medaille van de Spa 400 samen met… Fred Bouvy. Uiteraard zullen de heren van Kronos Porsche Centre voor een sterk resultaat, voorbij moeten aan de diverse prototypes en de vele andere 911 (991) GT3, waarvan sommige bolides al beschikken over de allerlaatste updates van het moederhuis.

“Deze 24 Uur van Zolder wordt een beetje zoals de strijd van David tegen Goliath”, vertelt Didier Van Dalen. “Wij zijn een klein team en nemen het tegen veel grotere structuren op, die dus over de laatste evoluties van de 911 GT3 Cup beschikken, wat voor ons niet het geval is. We willen ons professionalisme tijdens het weekend tonen en ook de ernst van de rijders en onze crew. We hebben vertrouwen in het weekend en willen zeker een podiumplek en waarom niet de zege…”

Kronos Porsche Centre pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 15 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons