van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van SBM Racing Team

SBM RACING Team vertrok als fiere leider naar de hoofdwedstrijd van het BelcarEndurance Championship, de 24 Hours of Zolder. Wim Spinoy en Ward Sluys, kregen er de versteking van Mercedes AMG-fabrieksrijder Kenneth Heyeren van de Nederlandse routinier Robert Van den Berg. Na een schitterende polepositie in de superpole op donderdag, op naam van Ward Sluys, leidde het team de debatten in het eerste deel van de race. Enkele race-incidenten maakten echter een einde aan de droom van het nieuwe team. Ondanks een schitterend team, een perfecte strategie en een snelheid om winst te ambiëren, diende het team in de loop van de lange nacht de handdoek in de ring te gooien. De sfeer in het team was echter prima en dat resulteert in een overeenkomst om Kenneth Heyer ook in Spa, tijdens de volgende Belcarwedstrijd, van start te laten gaan.
  • STX Motorhomes
Donderdag pakte het SBM Racing Team by SRT een eerst succes tijdens de 24 Hours of Zolder. Ward Sluys zette de Mercedes-AMG GT4 op de polepositie in de klasse Belcar 3 – GT4 en parkeerde de Duitse GT meteen ook vlak bij de top 10 algemeen. Het toonde het potentieel van de Mercedes-AMG en met een bijzonder homogene equipe liet dat meteen het beste verhopen voor de race zelf.
 
Ward Sluys: “De polepositie is leuk, maar de prijzen worden aan de meet, zondagavond, uitgedeeld. Ik ben blij met de eerste startplek, maar het is ook niet meer dan dat, we focussen nu volop op de race. Deze wedstrijd is zo hard en heeft zoveel verrassingen in petto, dat nu juichen niet echt verstandig zou zijn.”
 
De woorden van Sluys bleken profetisch. Na een goede start van de ‘Kermit’ Mercedes-AMG GT4, sloeg het noodlot toe. Een serie van race-incidenten resulteerde uiteindelijk in de opgave van de auto, ondanks een sterke strategie, prima chrono’s en topwerk van SRT in de pitlane.
 
Wim Spinoy: “Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn, de wagen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en dat een aantal keer na elkaar. Ik ben uiteraard ontgoocheld over het resultaat, als sportman kan je daar niet blij van worden, maar als ik zie hoe dit team aan elkaar hangt, hoe we gereden hebben, hoe we gestreden hebben en hoe goed het commerciële element hier in Zolder geslaagd is, dan kan ik alleen maar positief zijn en met veel zin morgen weer verder werken voor de rest van het seizoen en de verdere toekomst. Autosport is een complexe sport en zo’n 24-uursrace als hier in Zolder is dat nog veel meer. We hebben veel geleerd en ik kan nu al aankondigen dat Kenneth ook in Spa met ons zal meerijden.”
 
De volgende afspraak van het BelcarEndurance Championship is op 29 en 30 september op de omloop van Spa-Francorchamps tijdens het Racing Festival. 

Persbericht SBM Racing Team  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons