van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van VGL Racing

VGL Racingheeft gisteren eindelijk het Belcar 3 podium kunnen betreden na afloop van de belangrijkste wedstrijd van het BelcarEndurance Championship, de 24 Hours of Zolder. “We zijn eindelijk gespaard gebleven van de pechduivel en die negende plaats algemeen en derde plaats in Belcar 3 is daarvan een mooi gevolg.”
Patrick Lefèvre, licht toe: “Dat het geen gemakkelijk opdracht zou gaan worden was al langer duidelijk. Sinds de start van het seizoen is het opboksen tegen het GT4 geweld in onze klasse. De wagens zijn duidelijk heel wat sneller maar in een 24 uurs wedstrijd kan er vanalles gebeuren en dat is ook gebleken.”
 
“Voor deze etmaal race zijn we resoluut voor zekerheid gegaan.” Licht Patrick Lefèvre toe “Terug naar onze oude setup en uitlaatcollector, een grondige voorbereiding en voldoende testen zodat er geen onverwachte verassingen uit de bus konden komen. De testkilometers die we in aanloop van de wedstrijd hebben afgelegd leverden ons zeer nuttige informatie op en waren voor ook onze nieuwe 4de pilote, KataBozo, de perfecte gelegenheid om ervaring op te doen.”
 
“De zware exit in de grindbak samen met 6 andere wagens, een stop and go penalty van 10 seconden en een gebroken aandrijfas hebben ons niet kunnen tegenhouden. Het schitterende werk van onze piloten en het voltallige team achter de schermen heeft eindelijk weten op te leveren. Nu enkele dagen rust en dan alles klaarmaken voor de volgende race in Spa” besluit Patrick Lefèvre.

Persbericht VGL Racing  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons