van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Baelus Motorsport

Baelus Motorsport mikte op een podiumplaats in de klasse Belcar 5 en op een plaats in de top 20 algemeen. Daar is het team tijdens de afgelopen 24 Hours of Zolder met brio in geslaagd. Met een 12de plaats in de algemene eindstand en de zilveren medaille in Belcar 5 zagen we na afloop van de etmaalrace dan ook enkel blije en glunderende gezichten bij de rijders en bij de volledige crew. Behalve een turbo die wat nukkig deed verliep voor het overige alles gesmeerd...
  • Prospeed Competition
“Hier had ik vooraf willen voor tekenen”, glundert Filip Baelus. Met ons puur amateurteam en met een quasi standaard Cup-BMW M235i rijden we verdorie ei zo na de algemene top 10 binnen, terwijl we gehoopt hadden op een plaats bij de eerste 20. Prachtig werk van elk van de rijders en van de volledige crew zorgt er dus voor dat we unieke prestaties kunnen leveren. Uniek, want dit is een prestatie die ik heel hoog inschat en die moeilijk te evenaren zal zijn in de toekomst”, realiseert Baelus zich.

“We hadden vooraf gezegd dat we er plezier wilden aan beleven en we zijn daar ook in geslaagd”, aldus Eveline Maes. “Met daarbovenop een sportief resultaat waarvan we nog niet eens durfden te dromen, met voorsprong onze beste prestatie van de afgelopen jaren.” Paul Lievens springt in: “En zonder het probleem met de turbo had er misschien zelfs nog meer in gezeten... Maar laten we daar maar niet aan denken, want deze tweede plaats in de klasse is een topprestatie en dat we daarmee bijna de algemene top 10 halen is totaal onverhoopt.”

Bart Lievens toont zich net als alle rijders zeer tevreden. “De betrouwbaarheid en de regelmaat hebben geloond. De nukkige turbo gooide wel wat roet in het eten, want tot dan was het een mooie strijd met de uiteindelijke winnaar in Belcar 5. We gaan nu eens goed vieren en genieten van onze knappe prestatie. Een prestatie het het resultaat is van teamwerk, want onze crew heeft net als de rijders zelf een zeer belangrijk aandeel daarin.”

De man met het kleinste aantal deelnames, Patrick Michiels, is uiteraard ook opgetogen met het resultaat. “Een topprestatie, zonder meer. Een team dat geolied werkt, rijders die zich aan de afspraken houden, uit de problemen blijven op de baan, een betrouwbare wagen en een degelijke voorbereiding: dat is de perfecte cocktail. Bovendien is het een team waarbij het prettig vertoeven is en waar iedereen met de voetjes op de grond blijft. Bij mijn derde deelname aan de 24 Hours of Zolder sta ik voor de derde keer aan de finish, maar deze keer wel met een topresultaat: zilver in de klasse en op het randje van de top 10 algemeen.”

Persbericht Baelus MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 12 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons