van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van de Porsche Endurance Trophy Benelux

De Porsche Endurance Trophy Benelux heeft dit weekend zijn langste race van het jaar beleefd: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder! Het hoogtepunt van het seizoen van het Belcar Endurance Championship heeft de mechaniek en de rijders opnieuw danig op de proef gesteld. Met hun Porsche 911 GT3 Cup van Belgium Racing konden Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Louis Machiels, Marc Goossens en Lars Kern een knappe tweede plaats veroveren na afloop van de Limburgse etmaalrace.
Door de negende chrono neer te zetten in het algemene klassement, en de snelste in de Porsche Endurance Trophy Benelux, had Belgium Racing zijn ambities al duidelijk gemaakt tijdens de Super Pole. De viervoudige winnaars vermeden mechanische problemen en aanrijdingen en bevestigden zodoende hun status van beste Porsche-team tijdens de 24 uur. Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Louis Machiels, Marc Goossens en Lars Kern waren zesde na zes uur en vierde halfweg, en bleven op dat elan doorgaan om uiteindelijk terecht te komen op de tweede podiumplaats.
 
“Alle rijders hebben ongelofelijk werk verricht zonder de minste fout te begaan”, vertrouwde Dylan Derdaele toe. “En wat dan gezegd van het team! Onze Porsche draaide de hele race zonder problemen, waardoor de omstandigheden meer dan gunstig waren. We kunnen uiteraard voldoening halen uit die eerste plaats in het Porsche-peloton, maar toch verlaten we Zolder met een bittere nasmaak. De overwinning behoorde tot onze ambitie, daarvoor waren we naar hier gekomen. Deze tweede plek is echter vooral een motivatie om volgend jaar nog beter voorbereid terug te komen.”

Belgium Racing ontweek dus alle hinderlagen, maar sommige andere teams werden niet gespaard van pech. THEMS Racing by EMG Motorsport streed in de voorste gelederen van de Klasse 911, maar kende problemen met de versnellingsbak in het eerste deel van de race, alvorens voor Nicolas Van Dierendonck, Filip Teunkens, Bas Schouten, Loek Hartog en John De Wilde alle hoop op een sterk resultaat in rook opging door een stukke koppakking.
 
De Speedlover Porsche van Wim Meulders, Frank Beliën, Niels Cox en Bob Wilwert was de auteur van een discrete, maar efficiënte prestatie, en verraste daarmee vriend en vijand. De #150 werd tweede in het klassement voorbehouden aan de Porsches, maar liet zich ook opmerken in de algemene uitslag van de 24 Uur, door vijfde te worden voor de #8 Independent Motorsports. Xavier Stevens, Koen Wauters, Kris Wauters, Dennis Retera en Lieven Goegebuer kenden remproblemen, maar slaagden er desondanks in om de derde plek in de Porsche Endurance Trophy Benelux veilig te stellen.
 
De #63 EMG Motorsport (Jos Jansen-Peter Van Delm-Oscar Gräper-Marcel Dekker) kende allesbehalve een vlot weekend, maar kan meer dan tevreden zijn met de vierde plek, voor de Porsche 996 LM Racing van Luc Moortgat, Wim Kuijl, Dirk Kuijl, Pierre-Yves Paque en Pieter Ooms.

Na deze vierde, beproevende manche van het seizoen, beginnen de deelnemers aan de Porsche Endurance Trophy Benelux van de Klasse 911 aan een welverdiende zomervakantie. Ze zullen gemotiveerder dan ooit terugkomen naar de voorlaatste manche van het kampioenschap, begin oktober in Zolder, in het kader van het American Festival NASCAR Finals.

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 13 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons