van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED

Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op de omloop van Zolder voor de jaarlijkse klassieke uithoudingsrace, de 24 Uur van Zolder, de grootste uithoudingsrace in het noorden van ons land. VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, zette twee Mercedes AMG-GT4 in, voor Wim Spinoy, Kenneth Heyer, Christiaan Frankenhout en Hendrik Still enerzijds en Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum anderzijds. De beide wagens kenden een zeer uiteenlopend raceverhaal, maar eindigden vooraan in de rankings, met een schitterende zege voor Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum in de GT4-klasse.
VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met vijf poleposities en vijf zeges in evenveel wedstrijden van het Belcar Endurance Championship. De 24 Uur van Zolder was daarop geen uitzondering. 

Wim Spinoy: “De 24 Uur van Zolder startte prachtig voor ons met de polepositie in de klasse en de beste startplaats van de GT4-wagens en wagens die in onze klasse zouden kunnen uitkomen. Het was voor mij een eer om die superpole te mogen doen, zeker als je weet wie mijn teamgenoten zijn. Dit was zonder meer één van de mooiste momenten in mijn autosportcarrière tot dusver.” 

Van op de polepositie reed de groene bolide naar de leiding, maar al snel liep het fout voor Wim Spinoy. Kenneth Heyer zag het ongeval en doet het verhaal:

“Wim werd door een gedubbelde wagen aangetikt en het resultaat was de vangrail bij het uitkomen van de snelle Bianchi-bocht. We verloren een klein uur in het verhaal, maar de mensen van Getspeed deden een schitterende interventie en kregen de Mercedes AMG-GT4 weer perfect rijklaar. Ons restte een inhaalrace en at voor één… Ieder lid van dit team gooide zich 110% in de strijd en met een zeer goede strategie, foutloze rijbeurten en de gekende betrouwbaarheid van de Mercedes AMG-GT4 vochten we ons tot de elfde plaats terug. Deze remonte smaakt als een zege, vanwege de schitterende inzet van iedereen!”

Ondertussen denderde de rode wagen van het team als trein verder. Na 24 uur wedstrijd, een zeer harde editie overigens, tikten het viertal van de #93 Mercedes aan als negende en winnaar in de GT4-klasse. 

Johan Vannerum: “Wat een race, wat een wagen en wat een team… ik ben echt enorm tevreden, dit is de tweede opeenvolgende zege in GT4 in deze harde race en ik kan niet anders dan iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.”

Sven Van Laere: “Ik kan me er alleen bij aansluiten, dit is geweldig… Ik heb enorm genoten van de race!”   

Persbericht VEIDEC Silver Eagle by GETSPEEDDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 12 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons