van der Horst

24H Zolder: Prototypes slaan kloof in aanvangsfase - Neutralisatie na crash

Start 24 Hours of Zolder 2019
Start 24 Hours of Zolder 2019
De CN prototypes hebben zoals verwacht in de openingsfase van de 24 Hours of Zolder 2019 al een kloof geslagen op de concurrentie. De Krafft Racing Norma M20 FC van vader en zoon Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi leidde een groot deel van het openingsuur, maar na 2 uur wedstrijd was het Tim Joosen die in de Deldiche Racing by JTB Norma M20 FC #111 de leiding in handen had. Belgium Racing, met een furieus gestarte Dylan Derdaele, is voorlopig primus bij de GT's, nadat de Lamborghini in de openingsronde spinde en nadien in de grindbak reed. Net aan het einde van het tweede wedstrijduur werd de race geneutraliseerd.
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Sam Dejonghe (Deldiche Racing by JTB Norma #110) kon in de openingsronde wat wegrijden van de verzamelde concurrentie, maar het was Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche #99) die net als bij de vorige wedstrijd naar voren stormde. Eens de banden van de Norma's op temperatuur waren, gingen de proto's echter terug voorbij aan de Porsche van viervoudig winnaar Belgium Racing. Koen De Wit liet zich opmerken door een puike start, maar zou bestraft worden met een drive-through voor een niet-reglementaire start. Poleman Hans Thiers (Russel Racing by PK Carsport Norma #1) kon zijn pole niet omzetten en viel enkele plaatsen terug.

Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Aan het einde van het tweede wedstrijduur neutraliseerde de raceleiding de 24 Hours of Zolder met een Full Course Yellow na een incident tussen de Stevens Motorsport BMW M235i Racing Cup met puntenleider Jochen Stevens aan het stuur en de Getspeed Mercedes #22 met Belcar 4-leider Wim Spinoy aan het commando.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 10 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons