van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van JFT Engineering

Soms rijdt de pechduivel ook mee in de autosport en dat was het geval voor JFT Engineering by PG Motorsport tijdens de voorbije, loodzware 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. Tom van Eenaeme, Chris D’haese, Erik Den Dekker, Boo Gielen en Gideon Wijnschenk streden mee voor de zege in de zwaarbevochten klasse TB, maar een ongeval net na middernacht maakte een einde aan de racedroom van het team en de rijders. Voorafgaand aan de 24 Hours of Zolder was Tom van Eenaeme wel tweemaal de beste in zijn klasse in Belcar Skylimit Sprint Cup. Volgende afspraak voor het team is de meeting op de Nürburgring van de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat op zondag 18 september.
De Renault Clio van JFT Engineering by PG Motorsport en de rijders Tom van Eenaeme, Chris D’haese, Erik Den Dekker, Boo Gielen en Gideon Wijnschenk waren van bij het begin van de activiteiten mee voorin te vinden. Een klein probleempje tijdens de Superpole resulteerde in een vijfde stek op de startgrid in de klasse TB, maar na zes uur wedstrijd, bij de eerste punten, tikte de Clio alweer als eerste aan.

“Het ging goed”, aldus teammanager Filip Van Eenaeme, “en zelfs na een probleem met de radiator, dat ons een tiental ronden kostte, gooiden we de handdoek niet in de ring. We hebben de achtervolging ingezet en eigenlijk als je nu de tussenstand van dat moment terug bekijkt, dan was winst nog steeds mogelijk. Echter, een race-incident heeft iets na middernacht een einde aan onze dromen gemaakt. De klap was behoorlijk en ik ben blij dat Tom heelhuids uit de auto is gekomen. Renault Sport levert goed werk af met zijn producten, ook op vlak van veiligheid en ik wil ook de baanposten van Circuit Zolder bedanken voor hun werk. Onze race was over en er rest mij dan ook niets anders dan de winnaars te feliciteren met hun zege.”

Tweemaal winst 

Gelukkig was er ook positief sportief nieuws voor het team uit Oost-Vlaanderen, met dubbele winst van Tom Van Eenaeme in de Renault Clio RS tijdens de wedstrijden van de Belcar Skylimit Sprint Cup in het voorprogramma van de druk bijgewoonde editie van de 24 Hours of Zolder, waar meer dan 25.000 toeschouwers naar afzakten. Met zijn twee nieuwe zeges in de klasse 3 van de Belcar Skylimit Sprint, de vierde en de vijfde van het seizoen, is hij nu ook ruime leider in het kampioenschap en mits een goed resultaat kan hij op de Nürburgring de titel veiligstellen.

Persbericht JFT EngineeringDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons