van der Horst

24H Zolder: 43 wagens op de voorlopige startlijst

Rush Drivers Collective - Chevron GT
Rush Drivers Collective - Chevron GT
Eindelijk werd een, zij het nog voorwaardelijke, deelnemerslijst voor de 24 Hours Zolder vrij gegeven. Daarop prijken 43 wagens verdeeld over de vier divisies. GTA is daarbij de best bezette klasse met 14 wagens.
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
De GTA klasse telt 14 wagens waarvan 11 Porsche’s, verdeeld over de teams PK Carsport, Russell Racing by NGT, RedAnt Racing (3), August by NGT, SpeedLover, Q1-Trackracing (2) en Belgium Racing (2). De Porsche’s krijgen tegenstand van de Chevron GT V8 van Rush Drivers Collective en de MARC V8 cars van Racing Adventures VDS en CVW Motorsport.
 
BE Motorsport - Porsche Cayman
BE Motorsport - Porsche Cayman
BMW is het best vertegenwoordigde merk in de GTB klasse met vier M4 GT4’s voor G&A Motors, Hamofa Motorsport, BMS Motorsport en TCL Motorsport. De klasse kent verder een grote verscheidenheid aan merken met de twee Toyota's GR Supra GT4 van Xwift Racing Events, de Mercedes-AMG van Rush Drivers Collective, de Lamera van Genius Water Racing en de twee Porsche Cayman van TipTop Rent by NGT en BE Motorsport.
 
ROMA Racing - BMW M2 CS Racing
ROMA Racing - BMW M2 CS Racing
Negen BMW’s tegen één Cupra, dat wordt de strijd in de TA klasse. De Cupra van GTE Racing leidt in de puntenstand maar krijgt tijdens de 24 uren tegenstand van zes BMW M2 CS Racing (Xwift Racing Events, PK Carsport, Billa Emond by G&A Racing, JDK by G&A Racing, ROMA Racing by BMW Team Van Der Horst en Stevens Motorsport. Verder zijn er de M3 van R&J Racing Team, de WTCC M3 van Rofix Racing by AR Performance en de M1 van Jusi Racing.
 
BUGA Auto - Abarth Assetto Corse
BUGA Auto - Abarth Assetto Corse
In de TB klasse nemen de Renault Clio van JFT by PG Motorsport en de Abarth Assetto Corso van Buga-Auto het op tegen zeven BMW’s (Xwift Racing Events, JJ Motorsport, Convents Racing Team (2), IC Motorsport, VDW Motorsport en BMW Team van Der Horst).

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons